Soarta navei USS Bonhomme Richard rămâne incertă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Soarta navei USS Bonhomme Richard (LHD-6) care a ars timp de cinci zile în portul Coronado unde se afla pentru lucrări de mentenanță, rămâne incertă cel puțin până în luna decembrie.

Nava USS Bonhomme Richard nu a fost mutată din locul unde a fost andocată pentru lucrări de mentenanță și unde a luat foc pe 12 iulie și a ars timp de aproape cinci zile. Este posibil ca nava să nu fie mișcată prea curând. Investigațiile asupra incendiului au fost prelungite până cel puțin în decembrie și în funcție de rezultatul anchetei se va stabili și care va fi soarta navei.

Contraamiralul Philip Sobeck, ofițerul comandant al Expeditionary Strike Group 3 din San Diego, a declarat că temperatura degajată în urma incendiului a atins 1.200 grade Fahrenheit, aproximativ 648 grade Celsius.

Având în vedere temperatura degajată în urma incendiului și cantitatea foarte mare de apă folosită pentru stingere, pe parcursul celor cinci zile, daunele sunt mari. Sobeck și alți oficiali ai marinei au refuzat să comenteze pagubele sau investigațiile care sunt în curs, dar amiralul a spus că majoritatea sistemelor informatice de pe navă au fost distruse în incendiu.

2. -imagine fara descriere- (pompieri_nava_32345300.jpg)

USS Bonhomme Richard se apropia de sfârșitul unei perioade mentenanță care a inclus și o modernizare semnificativă prin adăugarea de sisteme care să permită navei să susțină zborul aeronavelor F-35B Joint Strike Fighter, transmite USNI News.

Citește și: Oficialii SUA suspectează că nava USS Bonhomme Richard a fost incendiată intenționat



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel