US Navy a finalizat testele pentru noua navă de transport USNS Puerto Rico

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Constructorul naval Austal a anunțat că împreună cu US Navy au finalizat testele pentru noua navă de transport USNS Puerto Rico. Nava urmează să fie livrată până la sfârșitul acestui an.

Șantierul naval Austal a anunțat că cea mai nouă navă de transport rapid a US Navy, viitorul USNS Puerto Rico (EPF11), a finalizat cu succes testele pe mare în procesul de acceptare.

Constructorul a transmis că deși se obișnuiește efectuarea a două teste separate, acestea au fost integrate într-unul singur și au fost efectuate în Golful Mexic, lucru care a scurtat mult termenul de livrare. "Prin combinarea celor două teste pe mare într-un singur eveniment, au fost reduse costurile și s-a ajuns la un program de finalizare mai scurt", a declarat CEO de la Austal, David Singleton.

„Viitorul USNS Puerto Rico a finalizat și trecut cu succes toate testele și s-a întors mai devreme decât era programat, iar asta este o dovadă a efortului și expertizei echipei de profesioniști a Austal SUA și a Consiliului de inspecție și sondaj al US Navy", a mai spus el.

„Aceste studii au constat în executarea unor teste privind funcționarea principalelor sisteme și echipamente ale navei. Încercările pe mare reprezintă ultima etapă înainte de livrarea navei. Viitoarea USNS Puerto Rico este programată pentru livrare înainte de sfârșitul anului și este a 11-a navă Spearhead Class din portofoliul celor 14 nave construite de Austral", a mai spus David Singleton.

Acest tip de navă oferă sprijin, comandă și control al operațiunilor speciale, și operațiuni de asistență medicală.

Austal a mai primit 19 contracte pentru nave de luptă LCS (Littoral Combat Ships) pentru US Navy. Până în prezent au fost livrate zece LCS, iar alte cinci nave sunt în diferite etape de construcție.

Vezi și: US Navy a finalizat testele pentru racheta Longbow Hellfire

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel