US Navy a comandat rachete ghidate care pot acționa și în caz de război electronic

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania Lockheed Martin a primit o nouă comandă din partea US Navy pentru a produce racheta anti-nave cu rază lungă de acțiune, a anunțat Departamentul Apărării din SUA.

Comanda lansată de US Navy trebuie să se încadreze într-un buget alocat de 174,9 milioane de dolari și are la bază un acord inițial care prevede inginerie, testare, suport pentru produse și suport auxiliar pentru a actualiza sistemul de anti-rachete cu rază lungă sau componentele LRASM și sistemele necesare pentru a îndeplini cerințele obiective în lupta împotriva navelor.

LRASM este o rachetă anti-navă, cu ghidare precisă, bazată pe succesul JASSM-ER cu rază lungă de acțiune. Acesta este conceput pentru a detecta și a distruge obiective specifice în cadrul grupurilor de nave prin utilizarea tehnologiilor avansate care reduc dependența de platforme de inteligență, de supraveghere și de recunoaștere, de legături de rețea și de navigație GPS în medii de război electronice.

LRASM va juca un rol semnificativ în asigurarea accesului militar la operarea în apele deschise datorită capacității sale sporite de a deosebi într-un câmp de luptă extins.

(w670)

Pe site-ul Web Lockheed Martin se recizează că tehnologia LRASM va reduce dependența de platformele ISR, legăturile de rețea și navigația GPS în medii agresive de război electronic. Această operație de orientare avansată înseamnă că arma poate folosi datele culese de la ținta brută pentru a găsi și distruge ținta predefinită în mediile bruiate. Lovirea cu precizie a obiectivelor de suprafață asigură că sistemul va aduce un plus important al arsenalului războinic al US Navy. LRASM are ceea ce nici un alt sistem curent nu oferă.

LRASM a finalizat cu succes integrarea B-1B și testele de zbor, ceea ce a condus la o comandă operațională timpurie (EOC) de către Forțele Aeriene ale SUA în decembrie 2018. Programul se îndreaptă acum la teste de zbor F / A-18E / F, o piatră de hotar al programului EOC în 2019.

Vezi și: Compania Insitu va livra către US Navy și US Marine Corps noi echipamente militare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel