Compania Insitu va livra către US Navy și US Marine Corps noi echipamente militare

Eduard Pascu / 02 iul 2019 / 15:45

Departamentul american de Apărare a încheiat un contract cu compania Isitu pentru vehicule aeriene fără pilot (RV-21A Blackjack) și sisteme de aeronave fără pilot (UAS) destinate înlocuirii echipamentelor uzate ale US Marine Corps și US Navy. Totodată contractul prevede și vânzarea unor astfel de echipamente către alți clienți.

Departamentul american de Apărare (DoD) a acordat Insitu Inc. suma de 390,4 milioane USD pentru a livra 69 de vehicule aeriene fără pilot (RV-21A Blackjack) și sisteme de aeronave fără pilot (UAS) atât pentru clienții interni, cât și pentru clienții internaționali, precum și 93 de UAN-uri ScanEagle unor clienți al căror nume nu a fost divulgat.

Contractul a fost semnat pe 28 iunie și cuprinde 63 UAV-uri destinate înlocuirii echipamentelor uzate din cadrul US Marine Corps (USMC) și US Navy (USN), precum și șase UAS și 17 UAV către Canada, Polonia și Oman (aceste vânzări nu sunt împărțite în numere individuale UAV).

 (w670)

În plus față de Blackjacks, Insitu Inc. va furniza până la 93 de UAN-uri ScanEagle "în diverse configurații", a menționat Departamentul american de Apărare. Nu au fost specificați clientul sau clienții pentru această parte a contractului.

Totodată Insitu va oferi o serie de servicii asociate, inclusiv training, testare și inginerie, dezvoltarea de propuneri de schimbare de inginerie, suport pentru operațiuni, întreținere prin detașare a reprezentanților în teren, reparații și culegere de date.

Vezi și: Armata SUA cumpără drone pentru detectarea amenințărilor în mediile urbane

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy