US Navy a botezat cel mai nou portavion

Eduard Pascu / 09 dec 2019 / 15:54

Sâmbătă, la Newport News Shipbuilding, în cadrul unei ceremonii speciale, Caroline Kennedy a botezat cel mai nou portavion din clasa Gerald R. Ford, CVN 79, după numele tatălui său,  John F. Kennedy, transmite defence blog.

Cel mai nou portavion USS John F. Kennedy este cel de-al doilea transportator de aeronave din clasa Gerald R. Ford și va înlocui portavionul USS Nimitz (CVN 68), atunci când nava va fi dezafectată.

CVN 79 este al doilea transportator de aeronave care îl onorează pe președintele John F. Kennedy pentru viața în serviciu națiunii. Președintele a purtat uniforma US Navy ca locotenent în timpul celui de-al doilea război mondial și a fost cel de al 35-lea președinte al Statelor Unite, din ianuarie 1961 până în noiembrie 1963.

USS John F. Kennedy, împreună cu aeronavele îmbarcate pe el și alte active ale grupului de atac, vor oferi capacitățile de bază pentru descurajarea inamicului, pentru o navigație liberă, securitate maritimă și asistență umanitară.

Nava cu o lungime de 332 de metri și deplasament de 100.000 de tone încorporează cea mai nouă tehnologie cum ar fi un nou sistem de propulsie, uzină electrică, Electromagnetic Aircraft Launch System (EMALS), Advanced Arresting Gear (AAG), radare și sisteme integrate de război.

Echipamentele vor permite o economie de aproximativ 4 miliarde de dolari pe durata vieții în comparație cu clasa anterioară Nimitz.

 

Vezi și: Portavionul USS Kennedy poate transporta 75 de avioane și peste 4.000 de militari

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy