Portavionul USS Kennedy poate transporta 75 de avioane și peste 4.000 de militari

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy va face botezul celui mai nou portavion din clasa Ford, USS John F. Kennedy (CVN 79), în cadrul unei ceremonii care va avea loc, sâmbătă, 7 decembrie, la Newport News Shipbuilding, o divizie a Huntington Ingalls Industries din Newport News, Virginia, transmite defence blog.

Caroline Kennedy, fiica președintelui John F. Kennedy va fi cea care va arunca o sticlă de vin spumant la prova navei, pentru a boteza portavionul.

Viitorul John F. Kennedy, desemnat CVN 79, este cel de-al doilea portavion din clasa Gerald R. Ford construit pentru US Navy. La fel ca înaintașul său CVN 78, Kennedy este un portavion cu adevărat electric, cu mai multe dintre sisteme alimentate electric față de cele din clasa Nimitz care sunt alimentate cu abur.

Nava este echipată cu două reactoare nou proiectate care oferă cu 250% mai multă electricitate decât cele de pe portavioanele precedente. Îmbunătățirile vor permite navei să încarce arme și să lanseze aeronave mai repede ca niciodată.

USS Kennedy este cel mai eficient portavion proiectat vreodată și permite marinei americane să opereze nava cu un echipaj mai mic. Calculele arată că pe perioada de viață a navei, estimată la 50 de ani, aceasta va aduce economii de peste 4 miliarde de dolari.

USS Kennedy cântărește aproape 100.000 de tone. Când va fi livrat, USS Kennedy va fi un „oraș plutitor”, capabil să găzduiască 4.660 militari și 75 de aeronave.

Vezi și: Construcția portavionului John F. Kennedy (CVN 79) s-a încheiat. Urmează echiparea militară și testele 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel