US Marine Corps vs. Royal Marines. Infanteriștii americani neagă că au fost dominați și s-au „predat” britanicilor

Sursă foto: U.S. Marine Corps
Sursă foto: U.S. Marine Corps

US Marine Corps a reacționat ca urmare a numeroaselor articole din presa britanică potrivit cărora infanteriștii marini americani nu au putut face față colegilor britanici care i-au dominiat în cadrul unor manevre militare.

Potrivit relatărilor din presa britanică, în cadrul exercițiului Green Gagger 2021, care a avut loc în deșertul Mojave, California, infanteriștii marini americani au fost „dominați” de către infanteriștii marini britanici.

Și nu doar atât, englezii scriu că infanteriștii marini americani nu au putut face față celor britanici, au cerut reluarea manevrelor și s-au „predat” în cele din urmă britanicilor.

La exercițiu au luat parte și contingente din Canada, Olanda și Emiratele Arabe Unite.

Cert e că „victoria” britanicilor în cadrul exercițiului militar a fost anunțată chiar de ei, pe contul oficial al Royal Marines. Mult mai nuanțat însă decât a relatat presa britanică. 

La manevrele la care a luat parte Unitate 40 Comando britanică, Royal Marines au transmis doar „Victorioși”.

Ulterior presa britanică a fost cea care a relatat faptul că americanii au fost dominați de către infanteria marină britanică.

 

US Marine Corps neagă că s-ar fi „predat” părții britanice din Royal Marines. Scopul exercițiului a fost cu totul altul iar acesta a implicat numeroase scenarii

 

Marine Corps Air Ground Combat Center (MCAGCC), într-o reacție la solicitarea publicației The War Zone, neagă cele relatate de presa britanică și precizează că astfel de exerciții de antrenament au obiectivul de a spori gradul de pregătire de luptă și interoperabilitatea între US Marine Corps și aliați. 

Americanii precizează că astfel de manevre militare presupun diferite scenarii de luptă și tactici pentru îndeplinirea obiectivelor exercițiului și în niciun caz nu se rezumă la o competiție în care să fie desemnați câștigători. Nu există un „scor” pe care cineva să îl țină ori posibilitatea de a te preda ori cere reluarea manevrelor, spun americanii. Scopul în sine al antrenamentelor e interoperabilitatea între aliați iar diferite scenarii pot duce la diferite rezultate.

Același lucru l-au subliniat și veterani ai forțelor americane pe rețelele de socializare, arătând discrepanțe majore în cele relatate de media britanică. Sursa citată precizează că mulți dintre aceștia au explicat că asemenea exerciții sunt efectuate pentru a evalua abilitățile unor unități de luptă de a se adapta numeroaselor tipuri de misiuni specifice și pentru a identifica punctele slabe și a îmbunătăți calitățile în vederea operațiunilor reale.

Cu alte cuvinte, în cadrul manevrelor militare, în diferite scenarii, unele părți sunt puse în dificultate pentru a se putea face o evaluare a ceea ce trebuie îmbunătățit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel