US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul programului de modernizare a sistemului de vedere pe timp de noapte, pușcașii marini testează noul sistem Enhanced Night Vision Goggle-Binocular (ENVG-B).

Imaginile captate cu noul sistem sunt comparate cu cele dintr-un joc video, transmite Military.com.

Pușcașii marini vor evalua binoclul ENVG-B, pe care soldații îl folosesc din 2019. Nu s-a luat nicio decizie oficială de a schimba ochelarii binoculari de vedere nocturnă ai US Marine Corps cu echipamentul respectiv, dar sunt în curs teste pentru a evalua cele două sisteme, a declarat Kelly Flynn, purtător de cuvânt a US Marine Corps Systems Command.

Corpul Marinei are în prezent 195 de perechi de ENVG-B. În curând, echipele vor fi selectate pentru a efectua o evaluare mai profundă, a spus Flynn.

US  Marine Corps a început să testeze NVG-urile în 2020, după ce cu un an înainte au semnat un contract de 250 de milioane de dolari pentru noile dispozitive, a declarat generalul de brigadă A.J. Pasagian, comandantul US Marine Corps Systems Command.

Testele fac parte dintr-un efort de a dota infanteria marină cu echipament mai ușor, de ultimă generație, care îi va ajuta să păstreze avanrașul trupelor americane într-o luptă împotriva unui potențial inamic, bine pregătit, cum ar fi trupele chineze sau rusești.

Noile NVG ale US Marine Corps combină un binoclu de viziune nocturnă cu un sistem de vedere termică. Acestea pot detecta ținte pe întuneric, ceață și prin fum.

"Nu am văzut niciodată o asemenea imagine oferităde un sistem de vedere pe timp de noapte!" a transmis a doua echipă de luptă a brigăzii Stryker, într-un Twitter, postat în aprilie, după testarea sistemului.

Videoclipurile și fotografiile arată conturul soldaților în detalii strălucitoare. Armele, vehiculele, zidurile și terenul apar conturate într-o lumină similară, desprinse parcă dintr-un joc pe calculator. Focurile de mitralieră și loviturile de mortier sunt redate într-o lumină albastru-verde.

”Stăpânim întunericul”, a adăugat Brigada Lancer într-un Tweet separat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel