US Air Force se teme de componentele chinezești care ar putea colecta datele din simulatoare

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force vrea să folosească tehnologiile de realitate augumentată și virtuală care se află pe piață, dar serviciul s-a confruntat cu o problemă: componentele sunt fabricate în China, lucru care limitează capacitatea de a fi folosite de armata americană în operațiunile medii, transmite defense news.

„Nu putem avea o soluție de AR [realitate augmentată] făcută în China. Nu cred că este bine pentru noi”, a declarat colonelul Gerard Ryan, șeful diviziei de infrastructură de instruire operațională a US Air Force, în cadrul unei discuții la Conferința Interserviciu / industrie, formare, simulare și educație.

„Nu cred că se va aplica politica de securitate. Și spun asta sarcastic, dar este adevărat. Dacă le vom folosi să ne asigurăm că acestea nu sunt fabricate de o țară străină care nu ne place”, a adăugat el.

US Air Force exploatează la maximum utilizarea realității virtuale prin programul său Pilot Training Next, care urmărește antrenarea piloților mai rapid și mai ieftin. În timp ce programul PTN este considerat în prezent un experiment, fiind softuri doar pentru o parte din avioane, US Air Force și-a arătat intenția de a folosi căști de realitate virtuală Vive și software de simulare a zborului.
Un mediu neclasificat, cum ar fi pregătirea de bază a pilotului, este un loc perfect pentru US Air Force să utilizeze dispozitivele de realitate augumentată și virtuală existente pe piață. Dar pentru ca astfel de produse să poată fi folosite de piloții de avioane de vânătoare și bombardiere serviciul trebuie să fie sigur că nicio parte a dispozitivului nu este fabricat în China sau de orice altă entitate străină care ar putea introduce tehnologie care permite colectarea datelor.

US Air Force a început să discute cu companiile despre aceste pericole, a spus Ryan. Speranța este ca acele firme să își poată examina lanțurile de aprovizionare și să nu mai achiziționeze componente fabricate în China.

„Am vorbit cu unii oameni din industrie. O companie mai mică a spus că a găsit un set de ochelari pentru realitate augumentată și virtuală fabricate aici în SUA fără componente chinezești", a mai spus Ryan.

Vezi și: Sistem de antrenament virtual pentru infanteriști

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel