US Air Force a trimis în Arabia Saudită bombardiere B-52 și B-1B Lancer

Eduard Pascu / 04 noi 2019 / 09:24

Un bombardier B-52H Stratofortress al US Air Force, însoțit de patru avioane de vânătoare saudite F-15C Eagle, au efectuat, pe 1 noiembrie 2019, treceri la mică înălțime peste baza aeriană Prince Sultan situată în deșertul central al Arabiei Saudite, anunță defence blog.

Potrivit Comandamentului Central al Forțelor Aeriene din SUA (CENTCOM), bombardierul B-52H, desfășurat de la Baza Aeriană Barksdale din Louisiana, face parte dintr-o grupă operativă de bombardiere care operează în afara Statelor Unite în forțele aeriene americane din Europa și Forțele Aeriene din Africa. Aeronava este un bombardier strategic cu rază lungă de acțiune, capabil să livreze cu precizie cantități masive de arme împotriva oricărui adversar.

Bombardierul a condus o misiune către zona de operațiuni a CENTOM pentru a efectua instruiri de interoperabilitate cu partenerii saudiți în sprijinul intereselor de securitate regională comune.

Bombardierele strategice contribuie la stabilitatea în zonele de operare CENTCOM și a US Command European (EUCOM), iar atunci când sunt chemate, oferă o capacitate de răspuns rapid pentru combatanți.

Această misiune a CENTCOM urmează după misiunea bombardierelor B-1B Lancer la PSAB (Prince Sultan Air Base) de săptămâna trecută, și demonstrează din nou angajamentul Statelor Unite în apărarea aliaților și partenerilor.

În octombrie, The Drive a raportat, de asemenea, că US Air Force a desfășurat un număr nespecificat de bombardiere B-1B către baza aeriană Prince Sultan din Arabia Saudită. Este pentru prima dată când US Air Force a dislocat aceste aeronave sau orice alte bombardiere grele în această țară. Acest lucru vine la două săptămâni după ce Pentagonul a anunțat planurile de a înființa o bază aeriană în Arabia Saudită, în urma unor atacuri fără precedent cu drone, atribuite Iranului, asupra a două rafinării.

 

Vezi și: Avioane F-22 ale US Air Force au fost trimise în Arabia Saudită

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy