Avioane F-22 ale US Air Force au fost trimise în Arabia Saudită

Eduard Pascu / 24 oct 2019 / 09:13

US Air Force a desfășurat avioane F-22 Raptor la Baza Aeriană Prince Sultan (PSAB) din centrul Arabiei Saudite, transmite Jane.

Un F-22 a fost văzut făcând o trecere joasă peste baza Prince Sultan într-un videoclip postat pe Tweeter de Comandamentul Central al Forțelor Aeriene ale SUA (AFCENT) pe 22 octombrie.

"Capacitatea avioanelor de vânătoare de a opera în locații precum PSAB demonstrează angajamentul AFCENT și CENTCOM (Comandamentul Central) de a oferi o apărare credibilă, capabilă și dinamică în Orientul Mijlociu", se arată în postarea de pe platforma de socializare.

De asemenea, două avioane F-22 au fost fotografiate în bază, în timpul unei vizite a secretarului apărării american, Mark Esper, pe 22 octombrie. Baza a fost modernizată pentru a permite avioanelor de generația a cincea să execute misiuni.

Unul dintre avioane, având indicativul 157 fusese văzut înainte în baza aeriană Al Udeid în iulie împreună cu alte avioane din Escadrila 192 a US Air Force.

Mark Esper a fost văzut discutând cu trei piloți care purtau insigne ale Escadrilei 27 a US Air Force.

Un al patrulea pilot purta ecusonul Electronic Attack Squadron 134 (VAQ-143), o unitate de avioane EA-18G Growler a US Navy. Alți membri ai personalului - mulți dintre ei din US Navy - au fost identificați ca agenți de întreținere a aeronavelor, ceea ce sugerează că aeronavele de pe portavioane au fost dislocate în PSAB.

Armata americană a revenit la PSAB în iulie, când o baterie de rachete Patriot a fost instalată acolo, ca parte a efortului mai larg de a descuraja Iranul. La vremea respectivă, oficialii americani au informat jurnaliștii că personalul american pregătea baza pentru a face față avioanelor de luptă din SUA. Ei au spus că PSAB oferă „adâncimea defensivă" dincolo de raza de acțiune a rachetelor iraniene.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy