Avioane F-22 ale US Air Force au fost trimise în Arabia Saudită

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force a desfășurat avioane F-22 Raptor la Baza Aeriană Prince Sultan (PSAB) din centrul Arabiei Saudite, transmite Jane.

Un F-22 a fost văzut făcând o trecere joasă peste baza Prince Sultan într-un videoclip postat pe Tweeter de Comandamentul Central al Forțelor Aeriene ale SUA (AFCENT) pe 22 octombrie.

"Capacitatea avioanelor de vânătoare de a opera în locații precum PSAB demonstrează angajamentul AFCENT și CENTCOM (Comandamentul Central) de a oferi o apărare credibilă, capabilă și dinamică în Orientul Mijlociu", se arată în postarea de pe platforma de socializare.

De asemenea, două avioane F-22 au fost fotografiate în bază, în timpul unei vizite a secretarului apărării american, Mark Esper, pe 22 octombrie. Baza a fost modernizată pentru a permite avioanelor de generația a cincea să execute misiuni.

Unul dintre avioane, având indicativul 157 fusese văzut înainte în baza aeriană Al Udeid în iulie împreună cu alte avioane din Escadrila 192 a US Air Force.

Mark Esper a fost văzut discutând cu trei piloți care purtau insigne ale Escadrilei 27 a US Air Force.

Un al patrulea pilot purta ecusonul Electronic Attack Squadron 134 (VAQ-143), o unitate de avioane EA-18G Growler a US Navy. Alți membri ai personalului - mulți dintre ei din US Navy - au fost identificați ca agenți de întreținere a aeronavelor, ceea ce sugerează că aeronavele de pe portavioane au fost dislocate în PSAB.

Armata americană a revenit la PSAB în iulie, când o baterie de rachete Patriot a fost instalată acolo, ca parte a efortului mai larg de a descuraja Iranul. La vremea respectivă, oficialii americani au informat jurnaliștii că personalul american pregătea baza pentru a face față avioanelor de luptă din SUA. Ei au spus că PSAB oferă „adâncimea defensivă" dincolo de raza de acțiune a rachetelor iraniene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel