US Air Force a bombardat obiective teroriste al-Shabaab din Somalia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

United States Africa Command a anunțat că, sub coordonarea și în colaborare cu Guvernul federal al Somaliei, a efectuat un atac aerian care a vizat obiective ale grupării teroriste al-Shabaab în vecinătatea localității Jilib din Somalia, transmite defence blog.

Generalul Bradford Gering, director adjunct al operațiunilor, US Africa Command a declarat că „Reducerea influenței și planurilor grupării teroriste al-Shabaab aduce beneficii populației din Somalia, precum și comunității internaționale.” Din primele date niciun civil nu a fost rănit sau ucis ca urmare a acestei lovituri aeriene.

United States Africa Command va continua să colaboreze cu partenerii săi pentru a transfera responsabilitatea securității pe termen lung către guvernul federal din Somalia. În sprijinul guvernului federal, forțele americane vor folosi toate metodele eficiente și adecvate pentru a ajuta la protecția populației somaleze, inclusiv operațiuni militare de combatere a terorismului în parteneriat cu Guvernul federal al Somaliei și forțele armatei naționale somaleze.

Vezi și: Forțele americane: Militanți shebab, uciși după o lovitură aeriană în Somalia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel