US Air Force a bombardat obiective teroriste al-Shabaab din Somalia

Eduard Pascu / 28 ian 2020 / 09:09

United States Africa Command a anunțat că, sub coordonarea și în colaborare cu Guvernul federal al Somaliei, a efectuat un atac aerian care a vizat obiective ale grupării teroriste al-Shabaab în vecinătatea localității Jilib din Somalia, transmite defence blog.

Generalul Bradford Gering, director adjunct al operațiunilor, US Africa Command a declarat că „Reducerea influenței și planurilor grupării teroriste al-Shabaab aduce beneficii populației din Somalia, precum și comunității internaționale.” Din primele date niciun civil nu a fost rănit sau ucis ca urmare a acestei lovituri aeriene.

United States Africa Command va continua să colaboreze cu partenerii săi pentru a transfera responsabilitatea securității pe termen lung către guvernul federal din Somalia. În sprijinul guvernului federal, forțele americane vor folosi toate metodele eficiente și adecvate pentru a ajuta la protecția populației somaleze, inclusiv operațiuni militare de combatere a terorismului în parteneriat cu Guvernul federal al Somaliei și forțele armatei naționale somaleze.

Vezi și: Forțele americane: Militanți shebab, uciși după o lovitură aeriană în Somalia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy