Urmărire penală pentru ucidere din culpă în cazul avionului prăbuşit la Feteşti

Mihai Ciobanu / 09 iul 2018 / 17:50

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunţă începerea urmăririi penale in rem în cazul prăbuşirii, sâmbătă, a unui avion MiG 21 Lancer, accident care a dus la moartea pilotului. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să facă publice următoarele: "În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, și de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal.

Menționăm că accidentul s-a produs pe raza județului Călărași și a avut drept consecință decesul pilotului aeronavei ce aparținea unei unități militare. Procurorii militari ai Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au efectuat în cauză cercetarea la fața locului împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IPJ Călărași — Serviciul Investigații Criminale și criminaliști din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice."

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy