Unitatea 2 a CNE Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Eduard Pascu |
Data publicării:

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată luni seara la Sistemul Energetic Naţional, după ce în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iulie, s-a deconectat automat, din cauza apariţiei unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară, potrivit unui anunţ al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător", precizează reprezentanţii Nucleraelectrica, transmite Agerpres.

Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă operează Unităţile 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW, aceste reactoare asigurând aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel