Ungaria se angajează să sprijine în continuare militar armata kurdă (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ferenc Korom, Şeful Statului Major al Forţelor Armate Ungare
Ferenc Korom, Şeful Statului Major al Forţelor Armate Ungare

O delegație condusă de șeful Statului Major al apărării Ungariei, Ferenc Korom, sa întâlnit miercuri cu oficialii kurzi din armata kurdă, cunoscută ca Peshmerga, în Erbil (capitala Kurdistanului irakian) pentru a discuta despre sprijinul militar pe care Budapest îl poate oferii regiunii semi-autonome a Kurdistanului, potrivit Kurdistan24.net și site-ului Guvernului Regional Kurd (KRG).

Însoțit de Ambasadorul Ungariei în Irak Attila Tar și de consulul general în Erbil Miklos Szabo, delegația a vizitat marți consilierii militari din taberele de instruire ale Peshmerga.

Miercuri, delegaţia ungară s-a întâlnit cu ministrul adjunct al Peshmerga, Sarbast Lazgin, cu generalul-locotenent Jamal Mohammad (Șeful Statului Major al Peshmerga) și cu alți oficiali, pentru a discuta despre nevoile forțelor kurde în urma înfrângerii militare a statului islamic (IS), pe care Irakul o anunțase la sfârșitul anului 2017.

Ferenc Korom, Şeful Statului Major al Forţelor Armate Ungare a fost întrebat la o conferință de presă despre activitățile desfășurate în prezent de armata Ungariei în teritoriile aflate litigiu. Korom a ţinut să precizeze că momentan nu există o sluţie pentru această problemă, dar a ţinut să sublinieze că soldaţii ungari vor fi în continuare detaşaţi în Regiunea Kurdistan pentru a oferi instruire foțelor Peshmerga.

El a adăugat: ,,Pe lângă parteneriatul nostru anterior cu Peshmerga, avem în prezent un număr mare de consultanți militari staționați în Erbil, care vor continua să antreneze și să consolideze Forțele Peshmerga în continuare", potrivit unui comunicat al Guvernului Regional Kurd.

Ferenc Korom,  a menționat că Ungaria este angajată într-un efort de stabilizare a conflictului din Irak, deoarece situația a avut un impact asupra Ungariei, prin prisma faptului că migranții ilegali care fug din Irak ajung şi în Ungaria.

Korom a ţinut să precizeze că Ungaria nu numai că va continua să antreneze forțele Peshmerga, dar va oferi asistenta şi tratament medicală la Budapesta, luptătorii kurzi răniți, mai spune Kurdistan24.net.

În ceea ce privește furnizarea de arme a Ungariei către forţele Peshmerga, Korom a declarat că, în ultimii ani, Ungaria a furnizat acestora aproximativ 250 de tone de arme și muniții pentru a puntea lupta împotriva Statului Islamic (IS).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel