Ungaria nu crede în super-soldați îmbunătățiți biologic. Generalul Tamas Sandor: Militarii maghiari sunt cei mai puternici din lume

Darius Muresan / 08 feb 2021 / 11:54

Generalul maghiar Tamas Sandor, însărcinat cu operațiunilor speciale din cadrul Forțelor Armate ale Ungariei, în cadrul unui interviu, a fost întrebat despre programele de modificare biologică a soldaților, programe care urmăresc dezvoltarea unor super-soldați prin îmbunătățirea 

În contextul în care Franța și China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta super-soldați, generalul maghiar Tamas Sandor nu vede acest lucru ca o soluție de viitor. Programul urmărește îmbunătățirea capacităților fizice, cognitive, de percepție și psihologice ale soldaților. 

„În acest sens, poziția mea e clară. Soldatul maghiar este printre cei mai buni din lume, dacă nu chiar cel mai bun! Un soldat maghiar bine pregătit, dotat cu echipament modern, e capabil să rezolve orice problemă. (...) Nu cred în evoluții biologice de acest gen, deoarece nu văd ce abilitate dorim să modificăm la o persoană. 

În plus, putem observa că în războiul zilelor noastre factorul uman are o importanță din ce în ce mai scăzută. Locul lui e luat de factorul tehnologic aflat în plină dezvoltare. În opinia mea dezvoltarea unui super-soldat prin inginerie biologică are ca scop capabilități care sunt din ce în ce mai puțin adaptate provocărilor secolului XXI”, a precizat generalul maghiar, într-un interviu acordat Honvedelem.hu.

Amintim că în luna decembrie a anului trecut John Ratcliffe, directorul serviciului naţional de informaţii al SUA (DNI) a susținut că autorităţile chineze ar fi "efectuat teste umane" asupra membrilor armatei chineze "în speranţa de a dezvolta soldaţi cu capacităţi îmbunătăţite biologic", dar fără să intre în amănunte. Potrivit unor think tank-uri cu sediul în SUA, China acordă o importanţă tot mai mare biotehnologiei în strategia sa militară, dar nu au publicat informaţii detaliate despre tipul de teste la care s-a referit Ratcliffe.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy