Ungaria își consolidează capacitățile de apărare prin asocierea cu Turcia în cadrul proiectului Nurol Makina 4×4 Armoured Combat Vehicles

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ungaria a anunțat semnarea unui acord-cadru cu Nurol Makina, una dintre cele mai importante companii turcești din domeniul apărării, pentru producția a până la 600 de vehicule Nurol Makina 4×4.

Acordul, semnat în octombrie 2023, cuprinde versiunea Gidran a vehiculului blindat Ejder Yalcin, special modificată pentru a fi utilizată de Forțele Armate Maghiare (HDF), alături de diferite versiuni și dimensiuni ale vehiculului NMS de la Nurol Makina.

Fabricarea acestor vehicule este planificată să aibă loc la uzină din Gyor, situat în nord-vestul Ungariei, marcând un pas strategic în direcția creșterii independenței Ungariei în ceea ce priveşte producția de armament şi tehnică militară.

Nurol Makina Ungaria, o filială înființată în acest scop, vede această colaborare nu doar ca pe un parteneriat între companii din domeniul militar și instituţii guvernamentale, ci și ca pe o dovadă a angajamentului față de producția stabilă și pe termen lung de vehicule blindate Gidrán 4×4.

Ungaria a primit deja două loturi de câte 50 de vehicule blindate Gidrán fiecare, comandate în 2020 și, respectiv, 2022. Livrarea inițială de 10 vehicule Gidrán a fost atribuită Brigăzii a 2-a a Forțelor pentru Operațiuni Speciale a Forțele Armate Maghiare (HDF), cu planuri de a pune vehicule suplimentare la dispoziţia batalioanelor Brigăzii a 5-a de Infanterie.

Aceste vehicule vor înlocui vechile transportoare blindate BTR-80, demonstrând dedicarea Ungariei pentru menținerea unei forțe de apărare moderne și robuste. Acordul se extinde dincolo de simpla achiziție de vehicule militare. Nurol Makina Ungaria și-a unit forțele cu Rabă Jarmuipari Holding Nyrt pentru a înființa o societate mixtă, având ca scop dezvoltarea și producția de vehicule blindate Gidran 4×4.

Parteneriatul pune accentul pe implicarea furnizorilor naționali, intenționând să maximizeze importanta industriei maghiar în ceea ce priveşte procesul de asamblare și producție de vehicule blindate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel