Un tribunal din Kiev a dispus arestarea șefului Pazei de Coastă rusești, pentru incidentul din Strâmtoarea Kerci din 2018

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit topwar.ru, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a primit permisiunea de a-l căuta și reține pe adjunctul directorului Serviciului de Frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse, Ghennadi Medvedev, care este și șeful Departamentului Pazei de Coastă. Un mandat în acest sens a fost emis de Judecătoria Raională Shevchenkovsky din Kiev.

Medvedev este acuzat că a organizat confiscarea a trei nave militare ucrainene și reținerea echipajelor acestora în Strâmtoarea Kerch, în toamna anului 2018. SBU l-a notificat în lipsă pe Medvedev despre calitatea de suspect în incidentul din 27 noiembrie 2018, prin trimiterea unui document prin poștă către FSB.

SBU l-a pus pe adjunctul directorului Serviciului de Frontieră al FSB pe lista cu persoanele căutate, după ce a depus anterior la Curtea Raională Shevchenkovsky din Kiev o solicitare pentru reținerea acestuia și a primit o astfel de permisiune. Decizia instanței este definitivă și nu poate fi atacată cu recurs.

“În acest moment, se desfășoară măsuri operative de căutare și acțiuni de investigații, care vizează stabilirea locului unde se află suspectul”, se arată în decizia instanței.

Trebuie remarcat faptul că nu este pentru prima dată când un tribunal din Kiev dispune arestarea unui oficial militar rus. În anul 2016, Judecătoria Raională Pechersky din capitala ucraineană a emis un mandat pentru arestarea și predarea ministrului rus al apărării, Serghei Shoigu. În plus, pe lângă șeful departamentului militar, în 2016, pe lista de persoane căutate a SBU se mai aflau încă 10 generali ruși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel