Un soldat din Transnistria a fost împușcat mortal în timpul unor manevre militare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
armata transnistreană
armata transnistreană

Un tânăr militar în vârstă de doar 19 ani, din cadrul așa-numitei armate transnitriene, a fost împușcat mortal în timpul unor exerciții militare.

Militarul Alexandr Ceban, născut în anul 2002, a fost împușcat mortal pe 16 iulie, în timpul unor exerciții de tragere efectuate de trupele militare din regiunea transnistreană, transmite așa-zisul minister al apărării din regiune, potrivit celor de la Deschide.md.

La locul accidentului se fac investigațiile de rigoare.

 

Conflictul din Transnistria

 

La 2 martie 1992 a izbucnit războiul din Transnistria, provocat de regimul separatist de la Tiraspol, susţinut de Federaţia Rusă prin implicarea Armatei a 14-a care staţiona în regiunea transnistreană. Luptele au durat câteva luni, iar la 21 iulie 1992, preşedinţii de atunci ai Republicii Moldova şi Rusiei, Mircea Snegur, respectiv Boris Elţin, au semnat un acord de încetare a focului.

În prezent există în continuare staționați în regiune militari ruși.

În luna iunie, președintele Maia Sandu a insistat din nou pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria şi evacuarea muniţiilor ruseşti din Cobasna, pronunţându-se totodată pentru o nouă abordare a formatului de negocieri "5+2" în problema reglementării diferendului transnistrean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel