Un sirian a aruncat cu cocktail Molotov în Ambasada Israelului din România. Brigada antitero a SRI a intervenit într-o fracțiune de secundă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Incident grav la Ambasada Israelului în România, unde un bărbat a amenințat că se autoincendiază iar apoi a aruncat cu cocktail Molotov spre Ambasadă. O echipă de intervenție a brigăzii antitero din cadrul SRI care se afla la locație a acționat prompt, l-a imobilizat pe acesta și a procedat imediat la stingerea incendiului. Nu există victime sau pagube.

Potrivit postului de televiziune B1 TV e vorba de un cetățean sirian în vârstă de aproximativ 30 de ani. Incidentul vine pe fondul tensiunilor din Fâșia Gaza, unde Israelul desfășoară o operațiune militară pentru eradicarea grupării teroriste Hamas.

Serviciul Român de Informații (SRI) a confirmat incidentul, dar nu a precizat cetățenia bărbatului. 

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea:

„În cursul zilei de azi, un bărbat a ajuns în proximitatea Ambasadei Israelului din București, având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu auto-incendierea și a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov. Lucrătorii brigăzii antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului. Nu există pagube materiale importante, în afară de un afiș de pe ușa de la intrarea în Ambasadă. Ulterior suspectul a fost predat Poliției pentru cercetări, el aflându-se în acest moment în custodia Poliției Române”. 

Incidentul vine pe fondul tensiunilor din Orient, unde ca urmare a masacrului săvârșit de Hamas pe 7 octombrie 2023, IDF (forțele de apărare israeliene) desfășoară o campanie în Gaza cu obiectivul de a elibera ostaticii luați de Hamas și de a eradica gruparea teroristă.

Pe 7 octombrie 2023 au murit peste 1.200 de israelieni, peste 900 de civili, femei, copii, bătrâni, masacrați, împușcați fără milă, unii decapitați, de comandouri Hamas, după ce peste 3.000 de teroriști înarmați până în dinți s-au infiltrat în teritoriile israeliene, într-o acțiune fără precedent. Ziua de 7 octombrie a fost fără precedent după Holocaust.

Ca urmare a masacrului Israelul a întreprins o campanie ofensivă fără precedent în Fâșia Gaza.

În momentul de față IDF mai are de „curățat” de Hamas doar orașul Rafah, aflat în cel mai sudic punct al Fâșiei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel