Un singur glonț pentru o contraofensivă majoră? Reznikov: Ucraina nu-și va trăda poporul. Cred în victoria împotriva Rusiei în 2023

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Oleksii Reznikov (dreapta) și Valeri Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei
Foto: Oleksii Reznikov (dreapta) și Valeri Zalujnîi, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că Ucraina nu va accepta negocieri de pace cu regimul de la Kremlin şi cu dictatorul rus, Vladimir Putin. Cu toate acestea, potrivit ministrului, războiul din Ucraina se poate încheia anul acesta.

Într-un interviu acordat portalului ucrainean New Voice (NV.ua) și citat de Rador, Oleksi Reznikov a comentat declaraţiile recente ale preşedintelui ceh, Petr Pavel, care consideră că Ucraina va avea doar o şansă pentru o mare contraofensivă. "Cred că vorbeşte mai mult militarul (Petr Pavel, n.r.), decât politicianul, iar logica militarilor este de aşa natură încât aceştia iau în calcul în mod constant cele mai grele scenarii. Dar chiar dacă aceasta ar fi evaluarea sa, ea este subiectivă şi, oricum, ne transmite un mesaj foarte util: ţările europene ar trebui să se unească mai puternic şi să consolideze asistenţa pentru Ucraina" - a afirmat Reznikov.

Totodată, ministrul a exclus posibilitatea semnării unor acorduri de pace cu Rusia, amintind că preşedintele Volodimir Zelenski a atras atenţia că nu va sta la masa negocierilor cu Vladimir Putin.

 

Ucraina nu-și va „trăda” poporul și nu va face concesii teritoriale. Reznikov crede în victoria împotriva Rusiei în 2023

 

"În al doilea rând, poporul ucrainean nu va fi de acord cu acest lucru. Dacă citiţi cele mai recente studii sociologice, atunci, toată lumea este pentru victorie, pentru eliberarea teritoriilor noastre, aşa că nimeni nu va fi de acord (cu acorduri de pace încheiate cu Putin, n.r.)... În al treilea rând, Parlamentul ucrainean reflectă opinia poporului. Prin urmare, toţi partenerii noştri trebuie să înţeleagă: nu vom face compromisuri" - a subliniat ministrul apărării de la Kiev.

Potrivit acestuia, comandamentul ucrainean este dispus să accepte negocieri doar în condiţiile stabilite de Ucraina, adică după retragerea trupelor ruse şi după ce Rusia va accepta să plătească despăgubiri.

"Aşa că nimic nu se va schimba, sub nicio formă. Poziţia preşedintelui, a poporului, a partenerilor, a mea personală şi suntem cu toţii de acord: nu va exista o trădare" - a adăugat demnitarul ucrainean. Ministrul a calificat războiul din Ucraina ca fiind cel mai mare de pe planetă de la al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Reznikov, conflictul a escaladat într-un război al resurselor "lumii occidentale împotriva resurselor orcilor".

În opinia sa, războiul nu poate dura mult, întrucât lumea îşi aminteşte de crimele comise de Rusia în Ucraina. "Cred că acest război se va termina în curând. Evident că mi-aş fi dorit să nu înceapă, dar, personal, cred în acest an ca într-un an al victoriei" - a declarat Reznikov

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel