Un senator rus acuză România de agresivitate și amenință cu debarcarea trupelor ruse de desant în Odesa dacă Transnistria e blocată

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Rusia va apela la o operațiune militară în cazul în care vor fi blocați „pacificatorii” ruși pe Nistru, a declarat președintele comisiei Adunării Federale a Federației Ruse, senatorul Viktor Bondarev, într-o declarație în care a adus acuze la adresa țării noastre.

Potrivit acestuia, trupele Federației Ruse din Transnistria sunt singura garanție a păcii în regiune.

„În același timp, România, membrul NATO, nici nu încearcă să ascundă planurile agresive. Un alt actor interesat al procesului este Ucraina. Începând cu 2014, aceasta aceasta discută activ variantele de blocare militară a pacificatorilor ruși. Președintele pro-european al R. Moldova, Maia Sandu, care a anunțat public un asemenea plan, a primit noi oportunități după o majoritate pro-românească în Parlament”, a declarat Bondarev, potrivit portalului Deschide.md, care citează Edaily.com.

Potrivit senatorului rus, venirea la putere a forțelor pro-europene în R. Moldova oferă NATO o șansă reală de a „înțepa dureros Rusia”, atât în plan politic, cât și în plan militar.

 

Senatorul rus spune că Flota Mării Negre a Rusiei e pregătită pentru operațiuni de desant în Odesa

 

„Fără o susținere directă din partea militarilor NATO, nici România, nici Ucraina nu vor risca să blocheze armata Rusiei. NATO însă, luând în considerare o escaladare, ia în serios un asemenea plan”, a declarat Bondarev.

Acesta a menționat că această strategie nu este un secret pentru Federația Rusă, mai mult, Ministerul Apărării, alături de comisia pe care o conduce, a planificat un șir de acțiuni de răspuns.

„Blocarea militară a pacificatorilor este o agresiune directă. În acest caz, Rusia va recurge la o lovitură de deblocare. Desantul militar naval al Flote Mării Negre este gata să debarcheze în Odesa. Acesta nu va fi doar un coridor spre Transnistria, ci va însemna niște perspective clare privind chestiunea Donbasului”, a punctat acesta. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel