Un raport al ISW explică de ce Rusia tace în legătură cu atacul Ucrainei asupra podului Chonhar

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au sugerat că oficialii de Kremlin a instruit "milbloggeri'' ruși (n.r. bloggeri militari) să nu se ocupe de subiecta care tine de întreruperile liniilor de comunicații terestre critice, inclusiv de atacul asupra podului Chonhar de către forțele de apărare ucrainene. 

Analiștii au declarat că lipsa de reacție din partea așa-numiților "bloggeri militari" ruși la atacul ucrainean asupra podului Chonhar reprezintă o schimbare notabilă în ceea ce privește acoperirea de către Rusia a războiului din Ucraina și poate indica faptul că Moscova a instruit bloggerii militari ruși să evite să acopere astfel de subiecte.

ISW a subliniat că forțele armate ucrainene au anunțat la 29 iulie că au atacat cu succes podul Chonhar. ISW nu a observat nicio discuție în rândul bloggerilor militari ruși despre atacul ucrainean sau despre promovarea de către aceștia a declarației lui Vladimir Saldo, un colaborator și lider numit de Kremlin în regiunea Herson ocupată, potrivit căreia trupele rusești au interceptat 12 rachete de croazieră ucrainene Storm Shadow care vizau podul.

În același timp, bloggerii militari ruși au reacționat la atacul forţelor armate ucrainene asupra podului Chonhar din 22 iunie cu indignare și îngrijorare. Bloggerii militari ruși comentează în mod regulat atât tacurile reușite ale armatei ucrainene, cât și cele presupus nereușite, asupra logisticii rusești.

ISW a apreciat anterior că unii bloggeri militari ruși ar putea să își revizuiască modul în care analizează faptele şi evenimentele care au loc în războiului din Ucraina într-un mod care să sprijine mai mult naraţiunile Kremlinului, deoarece se tem de pedepse din partea Moscovei.

Cu toate acestea, a afirmat ISW, teama de nu fi pedepsiţi de Kremlin cu greu ar fi dus la o asemenea lipsă aproape universală de acoperire a unui eveniment important. Este mai probabil că motivul să fi fost o instrucțiune specifică din partea Kremlinului de a nu relata despre incidentele care au ca principal subiect atacarea liniilor de comunicații terestre critice de către ucraineni.

Cu alte cuvinte, lipsa de reacție a milbloggerilor ruși la o lovitură ucraineană asupra podului Chonhar reprezintă o inflexiune notabilă în raportarea rusă privind războiul din Ucraina și poate sugera că Kremlinul a ordonat milbloggerilor ruși să se abțină de la acoperirea anumitor subiecte.

ISW a remarcat că Vladimir Putin a prezentat în mod manipulator operațiunile de contraofensivă în curs de desfășurare ale Ucrainei ca împiedicând posibilitatea începerii unor negocieri care să ducă la încheierea conflictului.

Putin a acuzat Ucraina că organizează o ofensivă pe scară largă, astfel încât Rusia nu va avea nicio ocazie de a discuta despre o încetare a focului în timp ce trupele sale se apără de atacurile forțelor ucrainene.

ISW a remarcat că trupele rusești au desfășurat atacuri în Luhansk și în jurul Donețk aproape tot timpul, chiar înainte de începerea contraofensivei ucrainene, dar Putin, bineînțeles, nu a menționat acest lucru.

Raportul ISW indică faptul că Forțele Armate Ucrainene au desfășurat contraofensive în cel puțin trei zone ale frontului, iar pe unele cazuri au obținut succese semnificative.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel