Un Ramstein istoric pentru Ucraina: Franța ar urma să transfere trei lansatoare multiple M270. Ceilalți aliați anunță și ei noi sisteme

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de rachete cu lansare multiplă de tip (MLRS) M270
Sistem de rachete cu lansare multiplă de tip (MLRS) M270

Reuniunea în format „Ramstein”, la care participă statele NATO și partenerii, ar putea însemna un moment important pentru pentru Kiev care va primi noi arme, capabile să protejeze spațiul aerian al Ucrainei.

Accentul principal este pus pe furnizarea de mijloace pentru protecția spațiului aerian.

La reuniunea organizată de NATO a Grupului de contact pentru Ucraina ("Ramstein-6"), miniștrii apărării se pare că au căzut de acord pentru a furniza Ucrainei sprijin substanțial pentru protejarea spațiului său aerian.

Întâlnirea a fost prezidată de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, și de președintele Statului Major Comun al NATO, Mark Milley.

Anticipând deciziile ce vor fi luate la reuniunea Grupului de contact, șeful Cancelariei președintelui Zelenski a numit reuniune în format „Ramstein” ca fiind una „istorică”.

 

Trei lansatoare multiple MARS II (M270) din Franța

 

Emmanuel Macron a confirmat că Franța va livra Ucrainei, în următoarele săptămâni, sisteme radar și de apărare aeriană, în special împotriva atacurilor cu drone, scrie Reuters.

Macron nu a oferit detalii despre ce tip de rachete antiaeriene sau câte vor fi livrate, dar BBC-Ucraina, care citează oryxspioenkop, arată că Franța a promis că va furniza Ucrainei trei lansatoare de rachete LRU (M270 modernizat).

Varianta LRU a lansatoarelor multiple M270 e varianta modernizată europeană a M270A1: MARS II, program care a implicat Germania, Franța și Italia.

Sistemul LRU conține 12 rachete ghidate M31, are o rază de actiune de aproximativ 70 km, iar plafonul de zbor este de 20 de km.

Franța are în prezent 12 LRU M270 modernizat în serviciu activ.

De asemenea, Oryxspioenkop a raportat că se discută despre livrări de obuziere TRF1 remorcate de 155 mm (Ucraina le cumpără din Franța cu finanțare din Franța și UE) și este planificat să furnizeze alte 8-12 tunuri autopropulsate Caesar de 155 mm.

În plus, Canada a anunțat un pachet de ajutor de 47 de milioane de dolari Ucrainei, a raportat ministrul canadian al Apărării.

În special, pachetul include:

  • 500.000 de unități de îmbrăcăminte militară de iarnă;

  • obuze de artilerie;

  • furnizare de comunicații prin satelit.

De asemenea, Olanda va transfera Ucrainei rachete antiaeriene în valoare de 15 milioane de euro pentru a consolida apărarea - apărare aeriană și apărare antirachetă, a declarat ministrul apărării al Țărilor de Jos, la încheierea reuniunii de astăzi.

„Singurul rezultat pe care îl va obține Putin este că vom furniza și mai multe (arme Ucrainei) din cauza acestui tip de atac”, a spus ministrul olandez al apărării, Kaisa Ollongren, citat de publicația olandeză De Telegraaf.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel