Un puternic avertisment militar iranian la adresa Arabiei Saudite, pe fondul divergențelor dintre Washington și Riad

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Comandantul Gărzii Revoluţionare Iraniene, Hossein Salami, a adresat un avertisment sever Arabiei Saudite, din cauza a ceea ce el a descris drept "comportament provocator" emis de Regat, cerându-i Riadului să-și controleze mass-media și amestecul său în treburile statului persan, subliniind că, în caz contrar, va trebui să suporte consecințele.

Declarațiile lui Salami, venite în timpul manevrelor "Al-Eqtidar" al Forțelor Terestre desfășurate în regiunea Aras, la nord de provinciile Azerbaidjanul de Est și Ardabil, au coincis cu divergențele dintre Washington și Riad privind decizia alianței  "OPEC+" de a reduce producția de petrol în luna noiembrie.

Disputa a provocat la Washington cereri de ridicare a protecției SUA pentru Arabia Saudită, aceasta fiind acuzată că se alătură Rusiei, care duce o campanie militară împotriva Ucrainei susținute de Occident.

Salami, citat de agenția de presă IRNA, a afirmat că Arabia Saudită "trebuie să acorde atenție acțiunilor sale, altfel va trebui să suporte rezultatele și consecințele care vor decurge ca urmare a acestor comportamente rele".

Salami a comentat: "Am sfaturi pentru regimul saudit, în ceea ce privește mijloacele mass-media care încearcă, în mod deschis, să provoace tineretul nostru. Atenție, atenție la comportamentul vostru și frânați aceste mijloace, altfel efectele lor negative se vor reflecta asupra voastră".

Comandantul Gărzii Revoluționare Iraniene a avertizat și asupra influenței Israelului în Orientul Mijlociu, subliniind că "entitatea sionistă reprezintă o amenințare majoră pentru țările din regiune".

Hossein Salami a continuat: "Recomand țărilor din regiune să nu permită acest lucru, deoarece natura acestei entități este de a destabiliza securitatea, de a crea diviziune și de a efectua mișcări rău intenționate".
Arabia Saudită și Iranul duc de luni de zile negocieri mediate de Irak pentru a detensiona disputa dintre ele, cele două părți susținând mai multe runde de dialog la Bagdad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel