Un propagandist rus enumeră podurile din Germania pe care Rusia le-ar putea lovi ca răspuns la un atac cu rachete germane Taurus asupra Podului Crimeei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Propagandistul rus Dmitri Kiseliov, vorbind la emisiunea sa săptămânală de știri ''Vesti Nedeli'', a indicat patru poduri din Germania pe care Rusia le-ar putea distruge "ca răspuns la un atac pe care ucrainenii l-ar putea efectua asupra podului Kerci din Crimeea ocupată, utilizând rachetele germane Taurus.

,,Oricât de sofisticați ar fi interlocutorii [aliații occidentali ai Ucrainei], ei nu au în cap imagini cu poduri din Germania. În această țară relativ mică, nu există poduri la fel de lungi ca Podul Crimeii. Dar există totuși destule de văzut prin obiectivul unei rachete. Va fi păcat, dar ce putem face? Lor nu le pasă de Podul Crimeii noastre", a ţinut să precizeze propagandistul rus.

Kiseliov a continuat cu o listă de patru poduri germane pe care Rusia le-ar putea lovi: podurile Fehmarn Sound și Rügen din nordul Germaniei, care leagă continentul de insulele Fehmarn și Rügen, podul feroviar Hohenzollern din Köln și podul Magdeburg, care leagă două canale peste râul Elba, aflat la 150 km de Berlin.

Propagandistul rus a susținut că este posibil să ataci patru poduri deodată, deoarece în Germania nu există poduri de aceeași lungime: "Va trebui să luăm în considerare alte poduri din Germania pentru a obține pagubele corespunzătoare în termeni de metri liniari".

Aceste insinuări ale propagandistului rus a fost făcute ca o completare la o conversație publicată recent în care oficiali militari germani de rang înalt au discutat despre posibila utilizare de către ucraineni a rachetelor Taurus de fabricație germană asupra unor ținte rusești, inclusiv asupra podului Kerci din Crimeea ocupată.

 

Ministrul german al Apărării acuză Rusia de război informațional

 

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a numit interceptarea conversației de către Rusia ca fiind un element al războiului informațional rus.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că publicarea unei înregistrări a unei reuniuni a armatei germane privind posibila utilizare de către Ucraina a rachetelor de croazieră germane Taurus este un semn al războiului informațional rusesc.

Duminică, 3 martie, Boris Pistorius a declarat că Rusia vrea să divizeze societatea din Germania, în contextul discuțiilor despre modalitățile de a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii rusești.

,,Este clar că acest incident nu are legătură doar interceptarea și publicarea unei discuţii care a avut loc la nivelul forțelor aeriene. Aceasta face parte din războiul informațional al lui Putin. Nu există nicio îndoială în această privință. Acesta este un atac hibrid având ca scop dezinformarea. Este vorba de a ne diviza, de a ne submina coeziunea. Și trebuie să răspundem în consecință - cu o atenție deosebită, dar nu mai puțin hotărât", a declarat ministrul.

Germania a devenit cel mai mare donator de arme pentru Ucraina după Statele Unite, dar cancelarul german Olaf Scholz refuză să aprobe furnizarea de rachete de croazieră, deși Marea Britanie și Franța furnizează de mult timp Ucrainei rachetele lor de croazieră Storm Shadow /SCALP.

În schimb, în Germania există o dezbatere aprinsă cu privire la implicațiile pe care le-ar avea rachetele Taurus dacă sunt utilizate de către forțele armate ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel