Un propagandist polonez al lui Putin și al Uniunii Sovietice riscă cinci ani de închisoare

Militar polonez / pexels, Jarek Zasacki
Militar polonez / pexels, Jarek Zasacki

Polonia știe de unde vin adevăratele amenințări.

În general, scena politică și societatea poloneză sunt rupte între național-conservatorii Partidului Lege și Justiție și forțele liberale coagulate în jurul Platformei Civice a lui Donald Tusk.

Însă un singur lucru unește la unison Polonia: atitudinea față de Rusia.

Într-o dezbatere de săptămâna trecută - organizată la Varșovia de postul de televiziune BBC - lideri ai principalelor partide politice poloneze s-au acuzat reciproce de corupție, proastă guvernare, suprimarea presei libere. Totuși, când moderatorul a deschis subiectul Rusia, toți, absolut toți, invitații au răspuns că vecinul de la est este principala amenințare, iar Polonia trebuie să-și ia măsuri.

Așa că incidentul din zilele trecute cu polonezul pro-rus a alertat instantaneu instituțiile statului.

Ce s-a întâmplat?

Polonezul Piotr G., care a pus marți un steag al fostei Uniuni Sovietice pe tractor împreună cu o provocare adresată președintelui rus Vladimir Putin în timpul unui protest la nivel național al fermierilor care blocau o ieșire de pe autostradă marți, riscă până la cinci ani de închisoare necondiționată. Incidentul a avut loc în satul Gorzyczki din regiunea Silezia, aproape de granița cu Cehia.

Polonezul l-a încurajat pe șeful Kremlinului „să pună lucrurile în ordine” cu Ucraina, Bruxelles-ul și cu actualii oficiali ai guvernului polonez, a raportat vineri Polsat.tv pe site-ul său.

Iar aceasta este reacția în Polonia, când vorbim de acțiuni de susținere a Federației Ruse:

Detaliile incidentului au fost relatate de organizatorul protestului, Lukasz Mura, care a spus că fermierii înșiși au alertat poliția asupra provocatorului. „Oamenii legii l-au pus apoi să scoată bannerul de pe tractor și să părăsească coloana fermierilor care protestează”, a spus el.

„Parchetul raional polonez din Gliwice l-a acuzat pe Piotr G. că promovează ideologia comunistă, instigă la un atac militar asupra Poloniei și lăuda agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani”, a raportat purtătorul de cuvânt al procurorului, Joanna Smorczová. vineri. Totodată, ea a declarat că fermierul din satul Gorzyczki a refuzat să depună mărturie atât la poliție, cât și la parchet.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel