Un proiect secret american care vede lumina soarelui

H. D. Hartmann |
Data publicării:
EXCLUSIV

În cadrul Biroului de Capacități Strategice al Pentagonului, un proiect de cercetare, care până acum nu era public, pare a câștiga foarte mulți adepți. Astfel că marina americană ar putea da naștere primei nave de război fără pilot din întreaga lume.

A fost mirare atunci când marina SUA, la ceremonia de lansarea a bugetului său, a anunțat că a cerut 400 milioane dolari pentru două nave de suprafață fără pilot. Aceste nave urmează să fie achiziționate în 2020, dintr-un total prognozat de 10, care urmează să fie cumpărate în cadrul proiecției bugetare de cinci ani. Pentru cunoscători, nu a fost clar imediat ce anume marina SUA a cumpărat, din moment ce nu există un program finanțat public pentru un vas mare de suprafață fără pilot (sau LUSV).

Oficialii marinei spun că abia acum, cu noul buget aprobat, pot face publică existența proiectului Overlord. Apărut pentru prima dată în 2017 cu un proiect de cercetare prin care să fie operaționalizate și omogenizate tehnologiile existente și acreditate de autonomie și să le integreze în vasele de suprafață mari și medii fără echipaj, capabile să transporte până la 40 de tone de sarcină utilă și să opereze în mod independent timp de 90 de zile, respectând toate regulile navigației și evitarea obstacolelor.

Transformarea programului SCO Overlord de la doar proiectul științific la proiect de achiziție rapidă reflectă atât încrederea crescândă a marinei SUA în capacitatea sa de a face munca tehnologică, cât și urgența pe care aceasta o resimte pentru tehnologiile pe teren. Aceste tehnologii sunt necesare imediat pentru a combate apariția și dezvoltarea tehnologiilor adversarului de negare a zonei de acces pentru forțele navale americane, zone aflate departe de teritoriul naţional al SUA. În total, US Navy a programat 2,7 miliarde de dolari pentru a eficientiza și operaționaliza programele marinei pentru navele mari de suprafață fără pilot (LUSV).

În conformitate cu proiectul din 2017, Overlord caută o navă care poate face aproape tot ce poate face o navă cu echipaj mare - să respecte regulile internaționale de navigație, să planifice un traseu pentru o misiune, să comunice cu alte nave (cu echipaj sau altfel) și să o facă cu foarte puțină interacțiune cu marinarii odată ce aceasta se află în plină desfășurare. ,,Programul Overlord va dezvolta autonomia de bază, comunicațiile și componentele C2 și prototipul USV capabil să interacționeze fără probleme cu flota", spune proiectul. ,,Programul Overlord va fi construit în redundanță în toate sistemele hardware și software critice. Programul va implica integrarea și testarea încărcăturilor utile pentru [războiul electronic], războiul anti-război și lupta împotriva grevei".

Programul, în conformitate cu modus operandi SCO, pune accentul pe utilizarea și adaptarea vehiculelor și tehnologiilor existente, spune proiectul și ,,va profita de tehnologiile comerciale, va integra modelele de vehicule existente și va maturiza capacitățile de autonomie existente pentru a-și atinge obiectivele.'' Proiectul prevede un plan în două faze care începe cu o fază I de 12 luni, care cere industriei să demonstreze un vehicul care ar putea îndeplini cerințele prevăzute în proiect, inclusiv un interval de 4.500 de mile marine, "capabil să opereze în cel puțin Statul 5, cu cel puțin 80.000 lb. de sarcină utilă și 75 kW de putere de 450 V, 60 Hz, curent trifazat rezervat pentru sarcini utile. " Cea de-a doua fază a programului este selectată pentru intrările cele mai competitive pentru testarea și integrarea ulterioară, trecând de la faza I neclasificată la cea de-a doua fază clasificată "Secret".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel