Un politician indian cere Armatei să riposteze împotriva Chinei și să recupereze teritoriul pierdut

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursa foto: Ministry of Defence, Government of India
Sursa foto: Ministry of Defence, Government of India

Reluarea confruntărilor la frontieră între trupele indiene și chineze a scindat mediul politic din India.

Dacă o parte dintre politicienii indieni au apelat la calea diplomației și au răspuns apelului internațional cu privire la detensionarea conflictului dintre India și partea chineză, guvernul indian condus de premierul Narendra Modi se confruntă și cu critici din partea opozanților.

Premierul Modi este acuzat de lipsă de reacție și slăbiciune după ce 20 de militari indieni și-au pierdut viața ca urmare a luptelor din Himalaya.

Pe 16 iunie, trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi. Confruntările au avut loc fără folosirea armelor de foc.

Deși au mai existat conflicte la frontieră între cele două părți, acest incident militar dintre China și India este deosebit de grav în condițiile în care este primul incident cu victime între cele două puteri, în ultimii 45 de ani.

 

Un politician indian cere Armatei să riposteze împotriva Chinei

 

Adhir Ranjan Chowdhury, unul din liderii Lok Sabha (camera inferioară a Parlamentului indian), a avut în cursul zilei de vineri o reacție radicală cu privire la conflictul dintre cele două părți. Potrivit Times of India, Chowdhury a cerut Guvernului să precătească o ripostă militară împotriva Chinei pentru a recupera „teritoriul pierdut de pe Valea Galwan”.

Acesta a acuzat guvernul de „lipsă de voință politică”, precizând că „situația de la graniță este sumbră” iar „China a profitat de indecizia” părții indiene.

De partea cealltă China acuză India că a provocat incidentele și a violat de mai multe ori teritoriul chinez.

Ulterior, China a eliberat zece soldaţi indieni capturaţi în timpul ciocnirii dintre armata chineză şi cea indiană în zona himalayană de la graniţa dintre cele două ţări.

La câteva zile după confruntare, pe data de 23 iunie, cele mai nou tancuri al armatei chineze, Type 15, au putut fi observate participând la un exercițiu militar într-o regiune montană din apropierea Văii Galwan din Himalaya, locul unde au avut confruntările mai sus amintite.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel