Un ofițer al Marinei Ruse s-a îmbătat și a făcut scandal pe submarinul K-18 Karelia, purtător de rachete balistice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un ofițer al Marinei Ruse este acuzat că a consumat băuturi alcoolice, ajungă într-o stare avansată de ebrietate. Pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, acesta a provocat un scandal la bordul submarinului cu propulsie nucleară, purtător de rachete balistice, K-18 Karelia - clasa Proiectul 667BDRM Delfin (denumire NATO: Delta IV), în timp ce echipajul său se afla în carantină din cauza răspândirii virsului Covid-19.

Publicaţia Defence-Blog precizează, citând surse ruseşti, că detaliile cu privire la acest incident au fost dezvăluite în deciziile judecătorești publicate de sistemul automatizat de stat „Pravosudiye/Justiție”.

Din materiale făcute publice, la data de 14 iulie 2020, rezultă că Konstantin F, căpitan adjunct, și subalternul său s-au certat, motivul fiind acela că soția subalternului s-a plâns că nu poate să reînnoiască contractul de închiriere în absența soțului ei, care era în carantină cu echipajul de pe submarin.

Subalternul a încercat să-i ceară părerea căpitanului adjunct, dar l-a găsit complet beat în camera medicală, căpitanul adjunct abia ținându-se pe picioare. Acesta a refuzat să discute problema și a început să-l înjure pe subaltern și pe soția acestuia.

Incidentul a fost raportat comandantului submarinului, căpitanul, Anton M., acesta declarând instanței că s-a dus în cabina lui Konstantin F., adjunctul său prezentând semne clare de intoxicație cu alcool: roșeață a pielii și a ochilor, precum și miros de alcool din gură. Potrivit comandantului, adjunctul i-a mărturisit că a consumat băuturi alcoolice, s-a certat cu soldatul și apoi a continuat să bea.

K-18 Karelia este unul dintre noile submarine nucleare din clasa Delta-IV care transportă 16 rachete balistice intercontinentale (prescurtat ICBM). Acesta a fost construit în Severodvinsk de către compania de construcții navale Sevmash și a fost comandat în 1989.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel