Un nou incident în Rusia: Piloții unui Su-30 au fost catapultați accidental în timp ce avionul era la sol

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 22.05.2021, că piloții unui avion militar din Crimeea au fost catapultați accidental din aeronava aflată la sol, dar aceștia sunt în viață.

“Pe 21 mai, în timpul pregătirilor pentru un zbor planificat cu un avion Su-30SM, pe aerodromul din Saki, s-a produs activarea accidentală a sistemului de catapultare. În urma catapultării piloților, nimeni nu a fost rănit. Ambii piloți sunt în viață”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

“În prezent, pe aerodrom lucrează o comisie specială, care inspectează aeronava din punct de vedere tehnic, pentru a stabili cauzele accidentului”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Amintim că nu este primul incident de acest fel. La finalul lunii martie trei militari ruși au murit după ce au fost catapultaţi accidental dintr-un bombardier strategic de tip Tu-22 aflat la sol.  Din fericire, de această dată se pare că piloții au supraviețuit.

Comentariul autorului: Pe aerodromul din Saki este dislocată o escadrilă de aviație de vânătoare a Regimentului 43 Aviație de Asalt din cadrul Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). În dotarea acesteai se află 12 avioane de vânătoare de tip Su-30SM.

Deși reprezentanții ruși nu au menționat acest fapt, de regulă, în cazul unor accidente aviatice, sunt reținute la sol toate aeronavele de același tip, până la stabilirea cauzelor producerii acestora.

Trebuie precizat faptul că recent, în luna martie, în Federația Rusă, s-a produs un incident similar pe aerodromul din Shaikovka (Regiunea Kaluga), cu un bombardier cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. În urma acestuia, trei din cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața, inclusiv comandantul regimentului din care provenea aeronava.

CITEȘTE ȘI: Nu tehnica veche e de vină. Rușii susțin că un militar a apăsat de emoție butonul de catapultare în Tu-22

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel