Trei militari ruși au murit după ce sistemul unui Tu-22M i-a catapultat accidental la pornirea motoarelor

Eduard Pascu / 23 Martie 2021 / 14:04
Tupolev Tu-22M3
Tupolev Tu-22M3

Trei militari ruşi şi-au pierdut viaţa marţi în urma declanşării accidentale a scaunului lor ejectabil la pornirea motoarelor bombardierului strategic Tupolev-22M3, capabil să transporte armament nuclear, pe un aerodrom de lângă Kaluga (vestul Rusiei), a anunţat Ministerul Apărării rus, relatează Reuters şi AFP, care citează agenţii de presă ruse.

"La 23 martie, în cursul pregătirilor la sol pentru zborul unui Tu-22M3, sistemul scaunului ejectabil s-a declanşat accidental", potrivit ministerului. "Din cauza altitudinii insuficiente pentru deschiderea paraşutelor, trei membri ai echipajului" au decedat, a adăugat instituţia de apărare rusă, transmite Agerpres.

Potrivit TASS, un membru al echipajului a supravieţuit. Printre cei trei militari ucişi se află şi comandantul unui regiment de aviaţie.

O comisie formată din specialişti ai aviaţiei militare a fost trimisă pe acest aerodrom, aflat la sud-vest de Moscova, pentru a stabili cauza accidentului.

Tu-22M este un bombardier şi avion de patrulare maritim supersonic, cu aripi cu geometrie variabilă, cu rază de acţiune lungă de concepţie sovietică, constituind varianta modernizată a modelului Tu-22. Avioanele de acest tip sunt concepute pentru a distruge ţinte terestre şi maritime cu rachete ghidate supersonice şi bombe în orice moment al zilei şi în orice condiţii meteorologice, potrivit agenţiilor de presă ruse. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy