Un nou distrugător din clasa Arleigh Burke va fi construit la șantierul naval Newport News

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cea mai mare companie militară de construcții navale pentru US Navy, Huntington Ingalls Industries a anunțat că divizia sa de construcții navale Newport News a început oficial fabricarea distrugătorului Ted Stevens (clasa DDG 51) din clasa Arleigh Burke, transmite Defence Blog.

„Începutul fabricării înseamnă că primele 100 de tone de oțel au fost tăiate. Această etapă este foarte importantă în construcția unui alt mare vas de război. Continuăm dezvoltarea extraordinară a flotei de distrugătoare a US Navy”, a spus directorul de program Ingalls DDG 51, George Nungesser.

Numele navei îl onorează pe fostul senator american Ted Stevens, care a fost pilot în Al Doilea Război Mondial și, mai târziu, senator reprezentând Alaska. În momentul în care a părăsit funcția, în 2009, era cel mai longeviv senator republican american din istorie.

Compania Ingalls a livrat până acum 31 de distrugătoare din clasa Arleigh Burke. Alte distrugătoare sunt în prezent în construcție: Delbert D. Black (DDG 119), Frank E. Peterson Jr. (DDG 121), Lenah H. Sutcliffe Higbee (DDG 123) și Jack H. Lucas (DDG125).

Distrugătoarele din clasa Arleigh Burke sunt nave multi-misiune de înaltă capacitate și pot desfășura o varietate de operațiuni, de la prezența pe timp de pace și gestionarea crizelor până la securitatea mării și proiecția puterii, toate în sprijinul strategiei militare a Statelor Unite.

Distrugătoarele de rachete ghidate sunt capabile să poarte simultan lupte aeriene, de suprafață și submarine. Nava conține numeroase arme ofensive și defensive, concepute pentru a sprijini nevoile de apărare maritimă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel