Un nou atac cu drone maritime ucrainene asupra navelor ruse. Rușii susțin că au distrus dronele fără a înregistra pierderi

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 01.08.2023, că navele de patrulare Serghei Kotov și Vasili Bykov ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au respins un atac executat cu trei drone maritime ucrainene.

 

,,În această noapte, Forțele Armate ale Ucrainei au făcut o încercare nereușită de a ataca navele de patrulare Serghei Kotov și Vasili Bykov ale FRMN cu trei vehicule maritime fără pilot”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Potrivit precizărilor reprezentanților Ministerului rus al Apărării, navele se aflau într-un raion maritim situat la 340 de kilometri sud-vest de Sevastopol, unde îndeplineau misiuni privind controlul navigației în partea de sud-vest a Mării Negre. După cum au remarcat aceștia, în timpul respingerii atacului, toate cele trei drone maritime ucrainene au fost distruse cu foc de la armamentul standard al navelor de patrulare.

Partea rusă a informat că navele de patrulare Serghei Kotov și Vasili Bykov continuă să-și îndeplinească misiunile încredințate.

Pe 25 iulie, Ministerul rus al Apărării a raportat o altă încercare declarată nereușită a Forțelor Armate ale Ucrainei de a ataca, tot pe timp de noapte, nava de patrulare Serghei Kotov a FRMN cu vedete fără pilot. Nava rusească a respins și atunci atacul, distrugând ambele vehicule, susține ministerul. 

Comentariul autorului: Probabil că, încercările repetate ale militarilor ucraineni de a lovi navele rusești din Marea Neagră cu ajutorul dronelor maritime reprezintă o reacție la bombardamentele rusești din ultima perioadă asupra unor ținte din regiunile Odesa și Nikolaev.

Începând din 18 iulie, trupele ruse au trecut la executarea de lovituri asupra infrastructurii portuare a Ucrainei, în urma retragerii din acordul privind cerealele.

În același timp, partea rusă a instituit o blocadă a porturilor ucrainene și și-a anunțat disponibilitatea de a controla navele civile în partea de nord-vest a Mării Negre.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel