Un MiG-29K s-a prăbușit în Marea Arabiei

Tudor Curtifan / 24 feb 2020 / 09:07

O aeronavă MiG-29K s-a prăbușit în Marea Arabiei în cursul zilei de ieri.

Aeronava aparținea Marinei Indiei și s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament care a avut loc în statul indian Goa. Din fericire pilotul a reușit să se catapulteze la timp și a supraviețuit accidentului.

Potrivit celor de la India Today, care citează un comunicat al Marinei, aeronava s-a prăbușit în Marea Arabiei, regiune a Oceanului Indian, în cursul zilei de duminică în jurul orei locale 10:30.

 

MiG-29K, implicat în numeroase incidente din cauza problemelor tehnice

 

Marina Indiană a anunțat că a demarat deja o anchetă pentru investigarea incidentului. Potrivit sursei citate, avionul MiG-29K s-a prăbușit în urma unei situații tehnice.

Prăbușirea survine la doar trei luni după ce un alt MiG-29K s-a prăbușit în India în luna noiembrie a anului trecut. Nici atunci nu au existat victime, pilotul reușid să îndepărteze aeronava, înainte de prăbușire, de zona populată. Tot în statul Goa, în ianuarie 2018 a picat un alt MiG-29K.

Amintim că în decembrie 2018, India a decis să renunțe la avionul multirol rusesc MiG-29K, utilizat de Marina, din cauza numeroaselor probleme tehnice.

În total, India a detinut 45 de unități MiG-29K livrate de Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy