India va renunţa la avioanele ruseşti MiG-29K

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Din cauza permanentelor probleme tehnice, India a decis să renunțe la avionul multirol rusesc din a patra generație MiG-29K, utilizat de Marina indiană.

Publicația menționează că militarii indieni caracterizează aeronava spunand despre ea ca este o mașină "împregnată de probleme". În special, piloții se plâng în legătură cu planeintatea aeronavei, sistemul de control și a programului simulatoarelor, scrie săptămânalul rusesc Zvezda, potrivit paginaderusia.ro.

Cele mai multe probleme au fost observate la propulsor, motiv pentru care, din februarie 2010, au fost retrase din exploatare din cauza rebuturilor de fabrica circa 40 de motoare.

,,Aterizarea pe puntea portavionului arata ca o aterizare fortata", relateaza publicația părerea pilotilor. "Avionul are nevoie de reparații frecvente, din cauza unor astfel de aterizări, defectele structurale manifestându-se constant".

Informaţia este confirmată şi de publicaţia My Nation care precizează că poblemele cu care se confruntă flota de avioane multirol MiG-29K, utilizate de către marina indiană, în desfășurarea operațiunilor și misiunilor militare, au fost discutate , pe 13 December, de India și Rusia în timpul reuniunii celor doi miniștri ai apărării la Delhi, Nirmala Sitharaman și Serghei Shoigu.

Potrivit expertululi rus Ruslan Puhov, situația creată în jurul MiG-29K este "într-adevăr o istorie foarte neplăcută", din cauza căreia MiG nu a fost invitat să participe la licitația pentru noua aeronava a Marinei indiene. 

În noiembrie, India a decis să renunțe la exploatarea modelului MiG-29K. Înlocuirea aeronavelor ruse va fi efectuata prin licitație. În total, India a detinut 45 de unități MiG-29K livrate de Rusia. Livrările nu inclus si serviciul de întreținere al aeronavelor, care trebuia plătit separat.

În aprilie, India a suspendat cooperarea cu Rusia în cadrul proiectului FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), care prevedea crearea, pe baza Su-57, a primului avion militar indian din a cincea generație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel