Un membru al misiunii ONU în Kosovo este fost angajat al serviciilor de informații militare ale Federației Ruse (GRU)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Membrul misiunii ONU în Kosovo, rusul Mihail Krasnoșcekov este fost angajat al serviciilor de informații militare ale Federației Ruse (GRU), iar autoritățile kosovare cer ridicarea imunității diplomatice a acestuia pentru urmărire penală, relatează RTK Live, citat de Pagina de Rusia.

Ministrul adjunct al Apărării din Kosovo, Burim Ramadan, a declarat că Krasnoșcekov a fost colonel în armată rusă și a lucrat în cadrul Direcţiei Principale de Informații a Statului Major al Armatei Ruse (GRU).

Krasnoșcekov a fost reținut pe 28 mai în timpul unei operațiuni a poliției în nordul Kosovo, împreună cu câteva zeci de sârbi și bosniaci suspectați de crima organizată și corupție.

Potrivit presei locale, rusul a blocat trecerea ofițerilor forțelor speciale din Kosovo și a opus rezistenţă în faţa ofițerilor de poliţie. În plus, în maşina sa a fost descoperit ferăstrăul cu care, probabil, au fost tăiaţi copacii pentru a bloca drumul în zona Zubin Potok, unde rusul a fost reținut.

În aceeași zi, Krasnoșcekov a fost eliberat din custodia poliţiei datorită imunității sale diplomatice. Procurorul din Kosovo Mitrovica a anunțat că a depus la Misiunea ONU în Kosovo o cerere oficială de revocare a imunităţii cetățeanului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel