Un marinar de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a murit

Eduard Pascu |
Data publicării:
Credit foto: US Navy
Credit foto: US Navy

Un marinar alocat escadrilei de luptă „Blue Diamonds” detașată pe USS Theodore Roosevelt a murit, ieri, în urma unor probleme medicale, anunță US Navy.

Nu este clar dacă problema medicală este legată de focarul COVID-19 cu care s-a confruntat echipajul portavionului de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"Marinarul a primit îngrijiri medicale la bordul navei și apoi a fost transferat cu un elicopter la o unitate medicală militară din țară, unde a fost declarat decedat la ora locală 5:00", se mai precizează în comunicat. USS Theodore Roosevelt se afla în drum spre baza sa din San Diego și se pare că se afla în apropiere de Hawaii când a avut loc evenimentul.

"Marinarul, ca tot personalul îmbarcat la bord pe USS Theodore Roosevelt, a fost testat pentru COVID-19 de mai multe ori de la izbucnirea virusului la bordul navei la începutul acestui an, iar rezultatele respective au fost în mod constant negative pentru COVID-19", se mai arată în informarea US Navy, transmite USNI News.

Identitatea marinarului nu a fost făcută publică până nu este înștiințată familia. Escadrila 146 Blue Diamonds are sediul la Baza Navalo-Aeriană Lemoore. US Navy nu a dezvăluit rolul marinarului în cadrul escadrilei.

În martie peste 1.000 de marinari de pe USS Theodore Roosevelt s-au infectat cu COVID-19 după izbucnirea unui focar. 

Citește și: Căpitanul Brett Crozier nu va mai fi numit la comanda unui portavion

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel