Un marinar de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a murit

Eduard Pascu / 03 iul 2020 / 11:35
Credit foto: US Navy
Credit foto: US Navy

Un marinar alocat escadrilei de luptă „Blue Diamonds” detașată pe USS Theodore Roosevelt a murit, ieri, în urma unor probleme medicale, anunță US Navy.

Nu este clar dacă problema medicală este legată de focarul COVID-19 cu care s-a confruntat echipajul portavionului de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"Marinarul a primit îngrijiri medicale la bordul navei și apoi a fost transferat cu un elicopter la o unitate medicală militară din țară, unde a fost declarat decedat la ora locală 5:00", se mai precizează în comunicat. USS Theodore Roosevelt se afla în drum spre baza sa din San Diego și se pare că se afla în apropiere de Hawaii când a avut loc evenimentul.

"Marinarul, ca tot personalul îmbarcat la bord pe USS Theodore Roosevelt, a fost testat pentru COVID-19 de mai multe ori de la izbucnirea virusului la bordul navei la începutul acestui an, iar rezultatele respective au fost în mod constant negative pentru COVID-19", se mai arată în informarea US Navy, transmite USNI News.

Identitatea marinarului nu a fost făcută publică până nu este înștiințată familia. Escadrila 146 Blue Diamonds are sediul la Baza Navalo-Aeriană Lemoore. US Navy nu a dezvăluit rolul marinarului în cadrul escadrilei.

În martie peste 1.000 de marinari de pe USS Theodore Roosevelt s-au infectat cu COVID-19 după izbucnirea unui focar. 

Citește și: Căpitanul Brett Crozier nu va mai fi numit la comanda unui portavion

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy