Căpitanul Brett Crozier nu va mai fi numit la comanda unui portavion

Eduard Pascu / 21 iun 2020 / 21:17
Căpitanul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier - dreapta
Căpitanul portavionului american nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier - dreapta

Fostul comandant al USS Theodore Roosevelt va primi o pedeapsă administrativă și nu va mai fi numit la o comandă viitoare a unui portavion.

Căpitanul Brett Crozier, cel care a comandat USS Theodore Roosevelt (CVN-71) până în aprilie, "nu va fi reinstalat la conducerea navei și nu va fi eligibil pentru o comanda viitoare. Mai mult acesta a primit și o pedeapsă administrativă suplimentară care va fi executată sub supravegherea comandantul flotei americane din Pacific, John Aquilino", a anunțat US Navy.

Crozier a fost demis de la comanda portavionului USS Theodore Roosevelt după ce o notă pe care a scris-o conducerii marinei, pe 30 martie, în care avertiza despre consecințele asupra echipajului în cazul unui focar de COVID-19 și asupra transportatorului, notă care a ajuns în presă.

„Nu suntem în război. Marinarii nu trebuie să moară. Dacă nu acționăm acum, dacă nu reușim să avem grijă în mod corespunzător de bunul nostru cel mai de încredere, marinarii noștri”, a scris el în scrisoarea care a ajuns la The San Francisco Chronicle. Pe 2 aprilie, Crozier a fost înlăturat de la comanda portavionului din ordinul secretarului general al US Navy Thomas Modly, pentru „judecată extrem de slabă”.

Citește și: Comandantul Brett Crozier ar putea fi repus în funcție pe portavionul USS Theodore Roosevelt

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy