Un lider al ISIS, arestat într-o operațiune a forțelor afgane

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Forţele de securitate afgane au arestat trei responsabili din Asia de Sud ai organizaţiei Statul Islamic (ISIS), inclusiv pe liderul regional al grupării, a anunţat luni guvernul de la Kabul, transmite Agerpres care citează Reuters.

Liderul regional din Asia de Sud al ISIS, Abu Omar Khorasani, a fost arestat la Kabul împreună cu şeful pentru spionaj al grupării şi cu responsabilul pentru relaţii publice, au informat Directoratul general al securităţii naţionale (NDS) şi Ministerul de Interne, într-un comunicat.

'NDS îşi va continua operaţiunile ample şi ţintite pentru căutarea şi capturarea liderilor marcanţi ai grupărilor teroriste regionale şi distrugerea nucleelor comune ale acestor reţele teroriste', menţionează comunicatul.

Miercurea trecută, agenţia afgană de securitate a anunţat arestarea a opt membri ai unei reţele ce grupa insurgenţi din ISIS şi Haqqani, responsabili de atacuri sângeroase în capitală, inclusiv împotriva unor credincioşi sikhşi.

Continuarea violenţelor scoate în evidenţă provocările legate de asigurarea unei păci durabile în Afganistan chiar şi după semnarea acordului din februarie între SUA şi talibani.

Luni, patru persoane, printre care un copil, au fost rănite în exploziile unor bombe amplasate lângă o şosea din Kabul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel