Un lider al grupului paramilitar neo-nazist rus „Rusich” a fost arestat în Lituania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Yan Petrovski, unul dintre liderii grupului paramilitar neo-nazist rus „Rusich”, a fost arestat în Finlanda. Grupul „Rusich” este specializat în culegere de informații pentru acţiuni de sabotaj și asalt. Petrovski este suspectat că a planificat acţiuni teroriste comise în perioada iunie 2014 - august 2015 în regiunile Luhansk și Donețk. În prezent, el rămâne în arest preventiv, precizează European Pravda.

 

Petrovsky s-a confruntat cu sancțiuni din partea U.E ca fiind una dintre persoanele responsabile de acțiuni care amenință suveranitatea și independența Ucrainei și securitatea țării.

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii notează că suspectul a fost comandantul grupului Rusich, începând cu 2022. Înainte de acesta, grupul paramilitar neo-nazist rus „Rusich” a fost condusă de Alexei Milchakov, un mercenar neonazist care se află, de asemenea, sub sancțiuni.

Oficialii americani susțin că Petrovski și-a asumat responsabilitatea pentru a conduce grupul paramilitar neo-nazist rus „Rusich” după ce Milchakov a fost rănit în timpul luptelor pentru oraşul ucrainean Harkov, purtate în 2022, potrivit mtvuutiset.fi.

Kievul a cerut autorităţilor finlandeze să-l extrădeze pe liderul grupul paramilitar neo-nazist rus pentru a fi anchetat în Ucraina.

Postul radio norvegian NRK afirmă că Petrovsky, care a trăit în Norvegia timp de mai mulți ani, a participat, de asemenea, la războiul din Siria ca parte a unui grup de extremă dreaptă care lupta de partea regimului președintelui Bashar al-Assad.

Norvegia l-a deportat pe Petrovsky în Rusia în 2016, deoarece a fost considerat o amenințare la adresa securității.

La 25 august 2023, s-a raportat că Serviciul de Securitate de Stat al Letoniei (SDB) a reținut patru cetățeni letoni sub suspiciunea că ar fi acționat la instrucțiunile serviciilor secrete rusești.

Anterior, s-a raportat că trei cetățeni bulgari au fost reținuți în Marea Britanie sub suspiciunea de spionaj pentru Rusia. La 4 august, un cetățean belarus care a spionat pentru Federația Rusă a fost reținut în Polonia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel