Un laptop cu cei mai periculoși viruși, vândut cu 1,3 milioane de dolari

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Atac cibernetic
Atac cibernetic

O creaţie realizată de un artist digital chinez sub forma unui laptop infectat cu cei mai periculoşi viruşi informatici din lume a fost vândută la licitaţie pentru suma de 1,3 milioane de dolari, informează marţi Press Association.

Intitulată ''The Persistence of Chaos'', lucrarea conţine şase viruşi cunoscuţi, inclusiv ''WannaCry'', care a dus la blocarea parţială a Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) în mai 2017 şi a perturbat activitatea a 80 de companii doar de pe teritoriul Angliei.

Laptopul, pe care se află instalat vechiul sistem de operare Windows XP, este izolat şi securizat în ceea ce priveşte conexiunea la internet, porturile disponibile fiind dezactivate pentru a preveni răspândirea programelor periculoase.

Creaţia a fost realizată de artistul digital Guo O Dong, în colaborare cu compania de securitate cibernetică Deep Instinct, care s-a ocupat de asigurarea siguranţei proiectului.

 

Pagube financiare uriașe provocate de cei șase viruși

 

Potrivit estimărilor, toţi cei şase viruşi au provocat pagube financiare în regiune în valoare de 95 de miliarde de dolari.

Ceilalţi viruşi prezenţi pe calculatorul infectat includ ''ILOVEYOU'', despre care se crede că ar fi afectat, în anul 2000, peste 500.000 de sisteme prin intermediul emailului şi al serviciilor de partajare de fişiere.

''MyDoom'', un virus care datează din 2004, este de asemenea instalat pe computerul vândut la licitaţie, alături de ''SoBig'', ''DarkTequila'' şi ''BlackEnergy''.

Artistul Guo O Dong a declarat pentru site-ul The Verge că scopul lucrării sale este de a oferi ameninţărilor abstracte un înţeles fizic, asemenea ''unui fel de bestiar - un catalog cu pericole din trecut''.

Licitaţia desfăşurată online s-a încheiat cu o ofertă finală de 1,3 milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel