Un general ucrainean recomandă Kievului să nu mizeze pe sprijinul NATO în cazul unui conflict cu Rusia

Ionel Copcea / 09 mai 2021 / 15:45
Foto: Soldat al Armatei Ucrainei, pe frontul din Donbas, estul țării. Sursă: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Foto: Soldat al Armatei Ucrainei, pe frontul din Donbas, estul țării. Sursă: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

În cadrul unui interviu acordat canalului de televiziune „First Independent”, generalul ucrainean Alexander Kikhtenko, fost guvernator al părții controlate de Ucraina din Regiunea Donețk, a declarat că partenerii occidentali nu numai că nu vor lupta de partea Kievului împotriva Rusiei, dar nici măcar nu vor oferi Ucrainei o asistență militară serioasă.

“Sunt sută la sută sigur că militarii NATO nu vor lupta pentru Ucraina. Aceasta este treaba Ucrainei - a armatei ucrainene și a întregului popor ucrainean”, a precizat Kikhtenko.

“Voi spune chiar și mai mult: nu va exista o asistență militară serioasă nici în ceea ce privește armamentele. În orice caz, nu vor fi livrate mijloace de apărare antiaeriană, asta e sigur. Cel puțin până la o întâlnire între Biden și Putin”, a spus generalul.

Anterior, aflat într-o vizită la Kiev, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Washingtonul nu știe cum să ajute Ucraina în cazul unui război major cu Rusia.

Potrivit informațiilor provenite de la Kiev, vizita lui Antony Blinken a arătat, încă o dată, că Ucraina nu se califică pentru aderarea la NATO.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy