Un elicopter Z-8 al Chinei s-a prăbușit în timpul misiunii (Video). Tragedia a fost filmată

DefenseRomania Team / 11 mai 2021 / 10:38
Momentul prăbușirii elicopterului Z-8 în China. Sursă foto: Captură video Scramble Magazine (Facebook)
Momentul prăbușirii elicopterului Z-8 în China. Sursă foto: Captură video Scramble Magazine (Facebook)

Tragedie în China, unde un elicopter de tip Z-8 s-a prăbușit chiar în timpul misiunii la care participa. Se pare că, din păcate, două persoane și-au pierdut viața.

Se pare că accidentul a avut loc în regiunea Dali din provincia chineză Yunnan, în sud-vestul vastei țări. Elicopterul s-a prăbușit în lacul Erhai.

Potrivit revistei olandeze specializată pe aviație, Scramble Magazine, elicopterul de tip Z-8 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. 

Pe imaginile video surprinse se poate observa cum elicopterul, aflat deasupra lacului, începe să se învârtă, piloții pierd controlul, iar în decurs de câteva secunde, elicopterul se prăbușește. Înainte de a atinge apa, aparatul de zbor ia foc.

Sursa citată precizează că accidentul a avut loc ieri, 10 mai, iar aparatul de zbor aparținea poliției militare, departamentul forestier, din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului. 

Se pare că în momentul accidentului în elicopter se aflau 4 membri ai echipajului. Guvernul de la Beijing a confirmat accidentul. Imediat după impact, peste 16 ambarcațiuni de salvare și sute de persoane au depus eforturi pentru a salva persoanele aflate în elicopter. Din păcate, două persoane au decedat în urma accidentului.

Elicopterul participa la misiuni de stingere a incendiilor, după ce păduri și pășuni întregi au luat foc în sud-vestul Chinei. La operațiuni autoritățile au mobilizat peste 2.500 de persoane.

Sursa citată precizează că, potrivit datelor proprii, China are operaționale zece elicoptere Z-8.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy