Un elicopter Z-8 al Chinei s-a prăbușit în timpul misiunii (Video). Tragedia a fost filmată

Momentul prăbușirii elicopterului Z-8 în China. Sursă foto: Captură video Scramble Magazine (Facebook)
Momentul prăbușirii elicopterului Z-8 în China. Sursă foto: Captură video Scramble Magazine (Facebook)

Tragedie în China, unde un elicopter de tip Z-8 s-a prăbușit chiar în timpul misiunii la care participa. Se pare că, din păcate, două persoane și-au pierdut viața.

Se pare că accidentul a avut loc în regiunea Dali din provincia chineză Yunnan, în sud-vestul vastei țări. Elicopterul s-a prăbușit în lacul Erhai.

Potrivit revistei olandeze specializată pe aviație, Scramble Magazine, elicopterul de tip Z-8 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. 

Pe imaginile video surprinse se poate observa cum elicopterul, aflat deasupra lacului, începe să se învârtă, piloții pierd controlul, iar în decurs de câteva secunde, elicopterul se prăbușește. Înainte de a atinge apa, aparatul de zbor ia foc.

Sursa citată precizează că accidentul a avut loc ieri, 10 mai, iar aparatul de zbor aparținea poliției militare, departamentul forestier, din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului. 

Se pare că în momentul accidentului în elicopter se aflau 4 membri ai echipajului. Guvernul de la Beijing a confirmat accidentul. Imediat după impact, peste 16 ambarcațiuni de salvare și sute de persoane au depus eforturi pentru a salva persoanele aflate în elicopter. Din păcate, două persoane au decedat în urma accidentului.

Elicopterul participa la misiuni de stingere a incendiilor, după ce păduri și pășuni întregi au luat foc în sud-vestul Chinei. La operațiuni autoritățile au mobilizat peste 2.500 de persoane.

Sursa citată precizează că, potrivit datelor proprii, China are operaționale zece elicoptere Z-8.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel