Un elicopter Mi-8 s-a prăbușit în Rusia, epava a fost găsită într-un lac

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicoptere rusești Mi-8MTPR-1 Rychag, foto: EngineeringRussia
Elicoptere rusești Mi-8MTPR-1 Rychag, foto: EngineeringRussia

Locul unde s-a prăbușit duminică seara elicopterul Mi-8 al Ministerului rus pentru Situații de Urgență a fost găsit în Lacul Onega din Karelia, Rusia, a informat agenția de presă TASS. La bord se afla un echipaj format din trei militari, care se pare că nu a supraviețuit.

Mi-8 a zburat de la Petrozavodsk la Vitegra, unde se află Centrul de Instruire și Cercetare pentru Salvarea Arctică „Vytegra”. La bord era doar un echipaj experimentat,  cu mii de ore de zbor, format din trei persoane, fiind un zbor de antrenament. Echipamentul de radiolocație al aparatului de zbor nu funcționa, ceea ce a făcut dificilă căutarea lui.

„Epava elicopterului Mi-8 a fost găsită la 11 km de mal. Adâncimea lacului la locul descoperirii este între 40 și 50 de metri, a declarat Ministerul Situațiilor de Urgență agenției TASS . În căutare sunt implicate 33 de echipamente și peste 140 de persoane. Printre aceștia se numără scafandri capabili să coboare la o adâncime de 60 de metri. O dronă telecomandat echipat cu un submersibil de 300 de metri este transportat la fața locului.

Cauza prăbușirii elicopterului nu este încă clară. „Nu este exclusă încă nicio variantă. Se au în vedere factorii ce țin de vreme, a unei erori de pilot sau a unei defecțiuni tehnice, dar din câte se știe, echipajul nu a raportat nicio problemă”, a adăugat ministerul pentru TASS. Potrivit acestuia, înainte de a decola de la Petrozavodsk, elicopterul a trecut fără probleme prin toate procedurile premergătoare zborului.

Un alt oficial al ministerului a declarat pentru RIA Novosti că „cea mai probabilă cauză a prăbușirii Mi-8 este o încălcare a regulilor de siguranță a traficului aerian”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel