Un critic al liderului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, înjunghiat mortal într-un hotel din orașul francez Lille

S.I. Catalin |
Data publicării:
Imran Aliev, blogger cecen și critic al lui Ramzan Kadîrov
Imran Aliev, blogger cecen și critic al lui Ramzan Kadîrov

Imran Aliev, blogger cecen și critic al lui Ramzan Kadîrov, a fost înjunghiat mortal într-un hotel din orașul francez Lille. În vârstă de 44 de ani, Aliev a fost victima unui omor la comandă care, potrivit poliţiei locale, „are toate indiciile unui asasinat motivat politic".

Asasinarea lui Imran Aliev, cunoscut și sub numele de "Mansur cel Bătrân", a avut loc pe 30 ianuarie la Hotelul Coq Hardi, în apropierea gării centrale din Lille. Lângă trupul cu „multiple plăgi prin taiere în zona pieptului" a fost găsită și arma crimei – un cuțit. Camera de hotel în care a fost găsit cadavrul lui Aliev a fost luată cu o zi înainte de victima împreună cu o „persoană de aceeași cetățenie" care îl însoțea, relatează Le Monde.

Potrivit prietenilor familiei victimei, bărbatul necunoscut, principalul suspect, era musafirul lui Aliev în Belgia, care avea statut de refugiat politic. Cu o zi înainte de moartea sa, Aliev le-a spus rudelor sale că pleacă "cu afaceri" pentru o zi în Franța, potrivit paginaderusia.

Parchetul din Lille a deschis un dosar penal. În acest moment, „nu s-au făcut arestări". Anchetatorii consideră că principalul suspect a părăsit deja Europa și se află în Rusia.

 

Mansur cel Bătrân a fost ucis pe 30 ianuarie la Hotelul Coq Hardi din Lille

 

Potrivit altui bloggerul cecen azilant politic în Europa, Tumso Abdurakhmanov, asasinul lui Aliev ar fi cecenul Usman Mamadiev.

La 18 ianuarie, Mamadiev, în vârstă de 34 de ani, a aterizat la Valencia de unde, în aceeași zi, a zburat la Berlin. Acolo a stat două zile la hotelul Quentin Design, apoi a mers cu trenul în Belgia, pentru a se întâlni cu Aliev. La Aliev, Mamadiev a stat o săptămână, după care au plecat împreuna la Lille.

După cum susţine Abdurakhmanov pe canalul său de YouTube, la hotel, Mamadiev i-a turnat somnifer în băutura lui Imran Aliev, după care l-a omorât cu un cuţit. Potrivit bloggerului, presupusul criminal a părăsit deja Europa și se afla în Cecenia. El a adăugat că Usman Mamadiev lucrează pentru un oficial cecen – deputatul Dumei de Stat de la Moscova, Adam Delimkhanov.

Executarea lui „Mansur cel Bătrân" nu a putut fi evitată nici după ce acesta i-a jurat credinţă lui Ramzan Kadîrov, într-o înregistrate video postata pe YouTube la 25 decembrie 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel