Un avion Su-35 a interceptat un avion de recunoaștere de tip RC-135 al US Air Force

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion rus Su-35 al Forțelor de Apărare Aeriană ale Flotei Pacificului a interceptat azi un avion de recunoaștere și cercetare strategică RC-135 al US Air Force care zbura peste Oceanul Pacific, a informat joi Ministerul Apărării din Rusia.

”Pe 10 iunie, stațiile radar rusești au detectat o țintă aeriană deasupra Oceanului Pacific care se apropia de frontiera de stat a Rusiei”, se arată în comunicatul citat de TASS.

Un avion de vânătoare Su-35 al forțelor de reacție rapidă de apărare aeriană a Flotei Pacificului s-a ridicat de la sol pentru a identifica ținta aeriană și a preveni încălcarea frontierei de stat a Rusiei, mai spune ministerul.

Rușii spun că aeronava americană nu a intrat în spațiul aerian al Federației Ruse.

Echipajul avionului de vânătoare rus a identificat ținta aeriană ca fiind o aeronavă strategică de recunoaștere RC-135 a US Air Force și a escortat-o deasupra Oceanului Pacific. După ce avionul militar amrican s-a îndepărtat de frontiera rusă, avionul Su-35 a revenit la bază, a mai transmis  ministerul.

De precizat este faptul că atât Rusia cât și SUA execută ample exerciții navale în Oceanul Pacific la care participă atât nave de suprafață însoțite de aeronave cât și submarine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel