Un alt avion de vânătoare SU-25 armean ar fi fost doborât de forțele azere

Eduard Pascu / 02 noi 2020 / 14:03

Azerbaidjanul a doborât un alt avion de vânătoare armean Su-25, potrivit Ministerului Apărării al țării, cel de-al treilea Su-25 care a fost doborât în ultimele patru zile.

Într-o declarație, ministerul a declarat că aeronava de atac Su-25 efectua atacuri aeriene asupra pozițiilor azere din regiunea Zangilan duminică, când a fost doborâtă, transmite Anadolu.

Conform unor informații vehiculate pe rețelele de socializare se pare că forțele azere utilizează sisteme portabile de rachete antiaeriene (MANPADS). Armata Azeră nu a dezvăluit modul în care avioanele forțelor armene au fost doborâte, transmite topwar.

2. -imagine fara descriere- (manpads_racheta_24722100.jpg)

Ministerul Apărării din Armenia nu a comentat informațiile privind această nouă doborâre.

Luptele dintre Armenia și Azerbaidjan au reizbucnit în septembrie din cauza disputatei regiuni Nagorno-Karabakh.

Ministerul azer al Apărării susţinea într-un comunicat de presă, publicat pe 29 octombrie, ca la ora 13:18 și 13:20, două avioane de atac Su-25 ale forțelor armate armene au încercat să provoace atacuri aeriene asupra pozițiilor armatei azere în districtul Gubadli din regiunea disputată Nagorno-Karabakh, dar au fost doborâte de unitățile de apărare antiaeriană ale armatei azere.

În același timp, Armenia a negat informaţiile susţinute de ministerul azer al Apărării. Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan, a precizat într-o postare pe Twiiter ca declarația Azerbaidjanului despre doborârea a două aeronave Su-25 este o informație falsă.

Citește și: UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy