Un alt avion de vânătoare SU-25 armean ar fi fost doborât de forțele azere

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Azerbaidjanul a doborât un alt avion de vânătoare armean Su-25, potrivit Ministerului Apărării al țării, cel de-al treilea Su-25 care a fost doborât în ultimele patru zile.

Într-o declarație, ministerul a declarat că aeronava de atac Su-25 efectua atacuri aeriene asupra pozițiilor azere din regiunea Zangilan duminică, când a fost doborâtă, transmite Anadolu.

Conform unor informații vehiculate pe rețelele de socializare se pare că forțele azere utilizează sisteme portabile de rachete antiaeriene (MANPADS). Armata Azeră nu a dezvăluit modul în care avioanele forțelor armene au fost doborâte, transmite topwar.

2. -imagine fara descriere- (manpads_racheta_24722100.jpg)

Ministerul Apărării din Armenia nu a comentat informațiile privind această nouă doborâre.

Luptele dintre Armenia și Azerbaidjan au reizbucnit în septembrie din cauza disputatei regiuni Nagorno-Karabakh.

Ministerul azer al Apărării susţinea într-un comunicat de presă, publicat pe 29 octombrie, ca la ora 13:18 și 13:20, două avioane de atac Su-25 ale forțelor armate armene au încercat să provoace atacuri aeriene asupra pozițiilor armatei azere în districtul Gubadli din regiunea disputată Nagorno-Karabakh, dar au fost doborâte de unitățile de apărare antiaeriană ale armatei azere.

În același timp, Armenia a negat informaţiile susţinute de ministerul azer al Apărării. Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan, a precizat într-o postare pe Twiiter ca declarația Azerbaidjanului despre doborârea a două aeronave Su-25 este o informație falsă.

Citește și: UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel