Un agent al spionajului rusesc a încercat să saboteze unităţile militare ucrainene unde sunt pregătiţi operatorii de drone (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
SBU reține la Kiev un agent FSB care voia să spioneze armata ucraineană. Sursa Foto: SBU.
SBU reține la Kiev un agent FSB care voia să spioneze armata ucraineană. Sursa Foto: SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță pe site-ul său oficial că a desfășurat o operațiune în mai multe etape care a dus la reținerea la Kiev a unui agent al așa-numitului Serviciu Federal rus de Securitate (FSB), un om de afaceri în vârstă de 49 de ani care spiona unitățile militare ale forțelor armate ucrainene și ale SBU care pregăteau militari pentru operarea mai multor drone.

Potrivit SBU, agentul  a primit misiunea la sfârșitul verii, el trebuia să se infiltreze într-una dintre școlile militare deja cunoscutei "armate de drone" din Kiev și, ulterior, să dezvăluie locația zonei de antrenament unde sunt instruiți operatorii de drone de atac și de recunoaștere, precum și locația bazelor unităților speciale ucrainene, a precizat SBU.

Agentul FSB spiona, de asemenea, locația armatei ucrainene din Kiev, colectând informații pentru viitoarele atacuri ale forțelor ruse de ocupație.

SBU spune că l-a identificat pe agentul FSB prin intermediul postărilor pe care acesta le făcea pe canalele rusești de Telegram și l-a surprins făcând fotografii ale unei unități militare din Kiev.

''Armata de drone'' este un proiect derulat în comun de Ministerului ucrainean al Apărării, Ministerului pentru Transformare Digitală, Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serviciului Special de Stat pentru Comunicații și de grupul de voluntari UNITED24, care a lansat mai multe campanii pentru a dota Forțele Armate Ucrainene cu diferite tipuri de drone și pentru a instrui operatorii.

După cum a raportat anterior publicaţia Defense Express, dronele de recunoaştere și dronele kamikaze pot avea acum o pondere destul de impresionantă în distrugerea armatei ruse.

De exemplu, ponderea dronelor în distrugerea vehiculelor blindate poate fi de până la 57%, a tancurilor - până la 44%, iar a sistemelor de artilerie - până la 16%.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel