Un agent al serviciilor germane a fost arestat pentru „înaltă trădare” după ce a furnizat informații Rusiei

Kommando Spezialkräfte  Sursa foto: Twitter
Kommando Spezialkräfte Sursa foto: Twitter

Un agent al serviciilor de informaţii germane, suspectat că a transmis informaţii Rusiei, a fost arestat miercuri la Berlin, a anunţat joi parchetul federal, citat de Agerpres și France Presse.

Cetăţeanul german Carsten L., agent al serviciilor federale de informaţii (BND), este suspectat de "înaltă trădare", scrie parchetul din Karlsruhe, care a indicat că a percheziţionat apartamentul şi postul de lucru al acestuia, precum şi ale unei alte persoane.

"În 2022, el a furnizat informaţii, colectate în timpul activităţii sale, unui serviciu de informaţii rusesc", a declarat parchetul federal din Karlsruhe, care se ocupă în special de cazurile de spionaj.

"Ancheta a fost efectuată în strânsă colaborare cu BND", a adăugat parchetul.

Suspectul a fost adus în faţa unui judecător şi arestat preventiv.

"Reţinerea şi discreţia sunt foarte importante în acest caz particular. Cu Rusia, avem de-a face, în tabăra adversă, cu un actor a cărui lipsă de scrupule şi înclinaţie spre violenţă sunt de luat în considerare", a comentat într-un comunicat Bruno Kahl, preşedinte al BND.

"Fiecare detaliu făcut public în acest caz reprezintă un avantaj pentru acest adversar, în intenţia sa de a dăuna Germaniei", a adăugat el.

Mai multe cazuri de spionaj implicând Rusia au fost descoperite în ultimii ani în Germania, ca şi în alte ţări europene. De la invazia Ucrainei de către Rusia, serviciile de informaţii şi-au ridicat mai mult nivelul de alertă.

La 18 noiembrie, un ofiţer în rezervă german a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare de un an şi nouă luni la Dusseldorf pentru spionaj în folosul Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel